Lokaal Dienstencentrum De Koffiebranderij

Het Lokaal Dienstencentrum De Koffiebranderij is de plek bij uitstek voor wie actief ouder wil worden. We zijn een open huis waar elkaar ontmoeten en nieuwe sociale contacten uitbouwen centraal staan. We organiseren daarom recreatieve, informatieve en vormende activiteiten.

Om langer thuis wonen mogelijk te maken bieden we in het lokaal dienstencentrum ook andere dienstverlening aan, zoals warme maaltijden op weekdagen en de mogelijkheid om een douche te nemen in de inloopdouche.

Pensioen

Elke eerste donderdag van de maand kan je met al je vragen over pensioen terecht bij de Rijksdienst voor Pensioenen. 

  • Van 9.00u tot 12.00u zonder afspraak
  • in de namiddag van 13.30u tot 16.30u op afspraak.

Een afspraak kan je maken via de balie van het Lokaal Dienstencentrum en via e-mail dienstencentrum@wetteren.be of via 09 366 02 42.

Voorwaarden

Het dienstencentrum is voor iedereen toegankelijk. We richten ons prioritair op ouderen en personen met een beginnende zorgbehoefte.

Procedure

Voor activiteiten, warme maaltijden en het gebruik van de inloopdouche kunt u zich inschrijven via de balie van het Lokaal Dienstencentrum De Koffiebranderij:

Belangrijk om te weten:

  • Een minimum aantal deelnemers is noodzakelijk om de lessen te laten doorgaan.
  • Voor bepaalde cursussen kan voor materiaal en ingrediënten een kleine bijdrage gevraagd worden.
  • Inschrijvingsgeld voor activiteiten en warme maaltijden kan niet terug betaald worden na de uiterste inschrijvingsdatum
  • Voor informatie over de UiTPAS met kansentarief kunt u terecht aan de balie van De Koffiebranderij en bij de collega’s van het onthaalteam in het nieuwe gemeentehuis, Rode Heuvel 1, Wetteren.

Meebrengen

Uw identiteitskaart.

Bedrag

Een maaltijd kost 9 euro. Voor mensen met recht op verhoogde tegemoetkoming, wordt een korting toegekend.

Activiteiten kosten gemiddeld 3 euro per activiteit. Voor sommige cursussen (bvb. bloemschikken, kookcursus,...) wordt nog een extra bijdrage gevraagd voor materiaal.

Contactinfo