Wetteraad

De Wetteraad is een platform waar elke Wetteraar vanaf 14 jaar zijn of haar stem kan laten horen en actief kan bijdragen aan het lokale beleid. Meld je aan via wetteraad.be en draag bij aan een beter Wetteren!

Wat is de Wetteraad?

De Wetteraad is een platform dat burgers en groepen de kans geeft om samen te komen, hun mening te geven over lokale kwesties en actief bij te dragen aan projecten en voorstellen. Live, maar ook online. Met opties voor iedereen, van minimale tot intensieve betrokkenheid, geven we iedereen de kans om invloed uit te oefenen op de toekomst van Wetteren. Of je nu af en toe je mening wilt delen, advies wilt geven, of actief aan projecten wilt deelnemen, er is ruimte voor iedereen.

Het doel is om met verschillende thema’s aan de slag te gaan, zoals cultuur, sport, zorg … maar we voeren de Wetteraad geleidelijk in en gaan van start met de thema’s cultuur en sport. Bestaande adviesraden worden geïntegreerd, met uitzondering van verplichte raden.

Lokaal Bestuur Wetteren ondersteunt de Wetteraad met administratieve hulp, budgetten, en communicatie. Adviezen en voorstellen vanuit de Wetteraad worden onderzocht en beantwoord door het lokaal bestuur.

Wie kan deelnemen aan de Wetteraad?

Deelname staat open voor iedereen vanaf 14 jaar. Zowel individuen als verenigingen kunnen hun stem laten horen. Het unieke aan de Wetteraad is dat je kan kiezen hoe actief je wil zijn: van af en toe feedback geven tot deelnemen aan regiegroepen die direct met het bestuur samenwerken.

Meld je aan

Om mee te doen, volg je deze stappen:

  • Ga naar www.wetteraad.be en klik op de groene knop ‘word lid’.
  • Geef je adresgegevens in. Je krijgt nu de optie om je aan te melden voor de groep ‘Wetteraad’.
  • Via de groep krijg je updates over wat er leeft binnen de Wetteraad en kan je actief in dialoog gaan over bepaalde thema’s.

Voor het platform werken we samen met Hoplr, een online buurtnetwerk. Op basis van je adres krijg je dus ook de optie om aan te melden in je eigen buurt, maar dat is niet verplicht om deel te nemen aan de Wetteraad. Ben je al lid van Hoplr? Klik dan hier op de groene knop: https://participatie.wetteraad.be/bericht/32290/word-lid-van-de-wetteraad

Regiegroepen

Uit de Wetteraad vormen we regiegroepen rond belangrijke beleidsthema's, zoals cultuur, sport en meer. Die groepen slaan de brug tussen burgers en het lokaal bestuur, waarbij ze input verzamelen, adviezen formuleren en initiatieven ontwikkelen. Werk samen met anderen aan concrete voorstellen en geef feedback aan het lokaal bestuur.

Stel je kandidaat voor een regiegroep tot 30 april 2024 via www.wetteraad.be. We vormen de regiegroepen voor drie jaar. In april 2027 vernieuwen we de samenstelling.

Netwerkmomenten

Voor verenigingen en individuen die rond vergelijkbare thema's werken, organiseren we netwerkmomenten om kennis uit te wisselen en samen te werken aan gemeenschappelijke doelen.

Aan de slag!

Wil je jouw stem laten horen en een positief verschil maken in onze gemeente? Bezoek www.wetteraad.be en doe mee! Of neem een actievere rol op door je kandidaat te stellen voor een regiegroep. Samen bouwen we aan een beter Wetteren!

Contactinfo