Vrijwilliger worden

Onze vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet is goud waard voor onze gemeente. Wil jij ook graag een handje toesteken in je vrije tijd? Er is voor elk wat wils!

Lokaal dienstencentrum De Koffiebranderij

Het Lokaal Dienstencentrum De Koffiebranderij is de plek bij uitstek voor wie actief ouder wil worden. We zijn een open huis waar elkaar ontmoeten en nieuwe sociale contacten uitbouwen centraal staan. Om langer thuis wonen mogelijk te maken bieden we ook andere dienstverlening aan, zoals warme maaltijden en de minder mobielen centrale.

Ik wil vrijwilliger worden in het lokaal dienstencentrum

Woonzorgcentrum Schelderust

In ons woonzorgcentrum verblijven ouderen die niet meer thuis kunnen wonen. Onze vrijwilligers voeren verschillende taken uit: bewoners begeleiden naar de markt, bij uitstappen of naar het ziekenhuis, helpen in de cafetaria of bij feestjes, maaltijdbegeleiding, activiteiten organiseren, administratieve taken ... en nog veel meer!

Ik wil vrijwilliger worden in het woonzorgcentrum

Toerisme en evenementen

Een handje helpen in onze bibliotheek of tijdens evenementen? Toeristische activiteiten begeleiden of trage wegen spotten? Als vrijwilliger help je ons een heel eind vooruit!

Ik wil vrijwilliger worden bij toerisme en evenementen

Bibliotheek

In de bibliotheek van Wetteren zijn helpende handen heel erg welkom. Je brengt boeken aan huis bij lezers die zelf niet (meer) naar de bib kunnen komen. Je leest voor aan de allerjongste boekliefhebbers, bij hen thuis of in de bib. Ook de oudere luisteraars in een woonzorgcentrum maak je blij met een voorleesbezoek. Je zet kinderen en jongeren in vuur en vlam voor toffe jeugdboeken, met het zomerlezen of de Leesjury. Kortom, je zorgt voor heel veel boekenplezier, in en buiten de bib.

Ik wil vrijwilliger worden in de bibliotheek

Sport en jeugd

Is onthaal of begeleiding voorzien bij een sport- of jeugdactiviteit iets voor jou? Wil je graag meehelpen bij de buitenspeeldag of de jaarlijkse belevenisloop voor scholen? 

Ik wil vrijwilliger worden voor sport en jeugd

Gezin

De katrol

Als je graag een positieve impact wilt hebben opkinderen en hun families én met hen wilt werken in hun thuisomgeving, dan is een studie- en gezinsondersteunend traject bij De Katrol iets voor jou!

Buddy worden?

Heb je zin omsamen met iemand op pad te gaan om hen te helpen integreren in de maatschappij of om het sociale isolement van een Wetteraar in kansarmoede te doorbreken? Ontdek dan onze buddyprojecten Bruggenbouwer en SamenBergOp en leer hoe jij als buddy het verschil kunt maken.

Digipunt en taalhulp

Beschik je over specifieke kennis van digitale vaardigheden of spreek je meerdere talen? Dan ben jij degene die we zoeken om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Digipunten of als taalhulp.

Huis Van Het Kind

Ben je geïnteresseerd in het ondersteunen van (toekomstige) ouders in hun ouderschap? Het Huis van het Kind kan jouw engagement steeds gebruiken.

Ik wil vrijwilliger worden bij team Gezin

Contactinfo