Bedrijventerreinen en KMO-zones

De bedrijventerreinen in Wetteren zijn verspreid over een vrij groot gebied: Braakakker, Biezeweg, Neerhonderd, Honderdweg en Vantegem. Er zijn ook verschillende kleinere bedrijfsunits te vinden aan de Peperstraat, Kwatrechtsteenweg en Damstraat.

Bedrijventerreinen en bedrijfspanden zijn noodzakelijk voor een duurzame economische groei. Ze zorgen voor toegevoegde waarde, inkomsten en welvaart. Maar al die bedrijvigheid heeft ruimte nodig: ateliers, opslagunits, kantoren, onderzoeksinfrastructuur, starterscentra, doorgangsgebouwen, kavels om op te bouwen, enzovoort. 

Op de kaart van Geopunt Vlaanderen vind je een overzicht van de bedrijfsterreinen

Ontwikkeling bedrijventerrein door DDS

De voorbije jaren ontwikkelde intercommunale DDS in de regio Dendermonde-Wetteren bedrijventerreinen die ruimte bieden aan kleine en grote ondernemingen. Alleen al bij de vier laatste realisaties van DDS (Hoogveld J in Dendermonde, D’Helst in Lebbeke, Koedreef en Vantegem in Wetteren) zijn een 75-tal ondernemingen actief die samen zo'n 1.700 medewerkers tewerkstellen.

Bedrijventerrein Koedreef

Het bedrijventerrein Koedreef in Wetteren is een lokaal bedrijventerrein. De zone is bestemd voor kmo’s met een ruimtebehoefte van minder dan 5.000 vierkante meter. Het terrein telt 19 ondernemingen en is volledig uitverkocht sinds 2011. Het bevindt zich langs de Honderdweg in Wetteren.

Bedrijventerrein Vantegem

Het bedrijventerrein Vantegem in Wetteren is een regionaal bedrijventerrein en is bestemd voor ondernemingen die een oppervlakte kunnen verantwoorden van minstens 5.000 vierkante meter en die minstens 20 personen tewerkstellen.

Het bedrijventerrein bevindt zich langs het afrittencomplex van de E40 in Wetteren tussen de autosnelweg en de spoorweg Brussel - Gent. Door deze uitzonderlijke topligging (uitstekende uitvalsbasis richting Brussel, Gent-Zeehaven, Antwerpen en de kust) betekent dit terrein een absolute meerwaarde voor de 14 bedrijven die er zijn gevestigd. Het huidige terrein is sinds 2011 volledig uitverkocht, maar intercommunale DDS koestert er uitbreidingsplannen. Zodra er via bijkomende aankopen voldoende aaneengesloten vierkante meters ontstaan die samen verkoopbare bedrijfskavels vormen, zal DDS ze op de markt aanbieden als nieuwe percelen bestemd voor regionale bedrijven.

Contactinfo