Met de fiets

Als inwoner kan je ook vaker de fiets nemen. De gemeente wil zich inzetten om van Wetteren een aangename fietsgemeente te maken. Momenteel heeft Wetteren één fietsstraat, namelijk de Victor Van Sandelaan, maar het aantal fietsstraten zal in de nabije toekomst worden uitgebreid in het centrum. Zo wordt binnenkort de Tragelweg ingericht als fietsstraat. Wetteren is ook verbonden met twee fietssnelwegen of ‘fietsostrades’ richting Melle – Kwatrecht en richting Dendermonde. Ze bieden de mogelijkheid om snel naar het werk te fietsen. Uiteraard kunnen ook scholieren en recreatieve fietsers de routes gebruiken. Aan de hand van de schoolroutekaart kan je de meest fietsvriendelijke weg uitstippelen naar je school.

Fietssnelweg

Om het winkelen per fiets aangenamer te maken in het Centrum heeft de gemeente verschillende fietsstallingen geplaatst in de Stationsstraat en de Florimond Leirenstraat. De gemeente heeft eveneens een subsidieaanvraag ingediend bij de federale overheid om het aantal publieke fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen uit te breiden.

Fietsenstalling

Ook recreatieve fietsers komen in Wetteren aan hun trekken. Ontdek verschillende fietstochten en fietsroutes op de website van de Dienst toerisme.

Voetgangers- en fietsbrug

Wil je graag de streek verkennen met de fiets? Dan kan je terecht bij de dienst Toerisme voor de verhuur van fietsen tegen zeer democratische prijzen.

Laat gratis je fiets graveren of labelen op woensdagnamiddag in het gemeentelijk magazijn.

Wil je graag leren fietsen? Schrijf je dan in voor de fietslessen voor volwassenen die niet kunnen fietsen. De lessen worden georganiseerd door de Dienst Vrije Tijd en het Sociaal Huis. Per cursus mogen maximaal 10 deelnemers meedoen. 

Contactinfo