Poetshulp

Je kan een beroep doen op onze poetsdienst via dienstencheques voor hulp bij schoonmaken, wassen, strijken, klein naaiwerk of maaltijden voorbereiden. 

Wat is een dienstencheque?

Een dienstencheque is een betaalmiddel waarmee je iemand kan betalen voor ondersteuning bij huishoudelijke taken. Dat kan aan een voordelig tarief omdat de Vlaamse overheid een deel van de dienstencheques betaalt. Meer informatie op de site van dienstencheques Vlaanderen.

Voorwaarden

Elke Wetteraar kan bij ons terecht. We werken intensief samen met onze dienst gezinszorg om ook een antwoord te bieden in zorgsituaties.

Procedure

Voor meer informatie of om een poetshulp aan te vragen kan je terecht in het lokaal dienstencentrum De Koffiebranderij (Molenstraat 50) of telefonisch bij: 

  • Griet Gillis (09 365 67 83)
  • Annabel Moerman (09 365 67 81)
  • Björn De Coninck (09 365 67 37)

Je kan ook mailen naar dienstencheques@wetteren.be.

Bedrag

Je betaalt de poetshulp met dienstencheques (één dienstencheque per gewerkt uur). Een dienstencheque kost 9 euro, maar je betaalt ook een administratieve kost:

  • Een dossierkost van 41,40 euro per jaar
  • 0,58 euro administratieve bijdrage per gepresteerd uur

Personen die een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen hebben (vroeger 'WIGW'/'OMNIO'), moeten de administratieve bijdrage niet betalen.

Per jaar kan je maximaal 500 dienstencheques aankopen (waarvan 400 aan 9 euro en de overige 100 aan 10 euro). De cheques zijn  fiscaal aftrekbaar. Sinds 1 januari 2016, geldt een belastingvermindering van 1,80 euro per dienstencheque voor de eerste 169 aangekochte dienstencheques per persoon. Een dienstencheque van 9 euro kost in werkelijkheid maar 7,20 euro na belastingvermindering. Gehuwde of wettelijk samenwonende partners hebben allebei recht op deze belastingvermindering.

Contactinfo