UiTPAS

UiTPAS is een spaarkaart voor vrije tijd: film, toneel, dans, sportclub, cursussen … Met UiTPAS kan je punten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel. 

Er bestaat ook een UiTPAS met kansentarief. Die ziet er hetzelfde uit als de ‘gewone’ UiTPAS, maar geeft mensen met een beperkt inkomen korting op het vrijetijdsaanbod. Daarbovenop kan je ook gewoon punten sparen, zoals met een gewone UiTPAS.

Heb je nog vragen over de UiTPAS? Neem contact met ons op via uitpas@wetteren.be


Veelgestelde vragen over de UiTPAS

Veelgestelde vragen over de UiTPAS met kansentarief


Wie kan een UiTPAS gebruiken?

Iedereen die woont in een UiTPAS-gemeente kan een gewone UiTPAS kopen en gebruiken. Een UiTPAS met kansentarief kan je niet aankopen, maar moet je aanvragen. Het Sociaal Huis bekijkt of je recht hebt op een UiTPAS met kansentarief.

Hoeveel kost een UiTPAS?

Een UiTPAS kost 5 euro voor volwassenen. Je betaalt 2 euro als je je UiTPAS wil vervangen (diefstal, verlies …) of als je jonger bent dan 18 jaar. Een UiTPAS met kansentarief is gratis, maar moet je aanvragen via het Sociaal Huis.

Waar kan je een UiTPAS kopen? 

In Wetteren kan je een UiTPAS kopen aan de balies van cc Nova, het infopunt toerisme, de bibliotheek, de sporthal en het zwembad. Vanaf april 2022 kan je ook een UiTPAS kopen in de KUNSTacademie en in LDC De Koffiebranderij. Een overzicht van verkooppunten in andere gemeenten vind je hier.

Hoe spaar je punten met een UiTPAS?

 • Houd je UiTPAS enkele seconden tegen de UiTPAS-zuil.
 • Is er geen zuil? Dan voorziet de organisator een QR-code die je kan scannen met je UiTPAS-app.
 • Heb je geen smartphone? Spreek dan een baliemedewerker aan.

In Wetteren kan je UiTPAS-punten sparen bij activiteiten van cc Nova, dienst toerisme, de jeugddienst, de bibliotheek, de sporthal en het zwembad. Vanaf april 2022 sluiten de KUNSTacademie en LDC De Koffiebranderij daarbij aan. In de toekomst willen we ook verenigingen (die niet onder de gemeentediensten vallen) opnemen in het aanbod. Punten sparen en ruilen kan ook in andere UiTPAS-regio’s. Hier vind je een overzicht van alle locaties en activiteiten waar je punten kan sparen.

Hoe ruil ik mijn punten in? 

Je controleert je puntensaldo in de UiTPAS-app, via je UiTPAS-zone of je vraagt het aan een baliemedewerker.

Hier vind je een overzicht van alle voordelen waar je je punten voor kan omruilen. Je vindt er ook aan welke UiTPASbalie je dat voordeel kan ruilen. Ga naar de balie, laat je UiTPAS scannen en je krijgt het voordeel. Bij sommige organisaties kan je je UiTPAS-nummer ingeven in het online reservatie- of ticketsysteem en krijg je zo je voordeel. Je kan ook altijd mailen of bellen naar de organisatie. Vermeld altijd je UiTPAS-nummer en in welk voordeel je geïnteresseerd bent.

Waar gebruik je de UiTPAS?

Met je UiTPAS kan je in heel Vlaanderen punten sparen en omruilen. Een UiTPAS met kansentarief kan je alleen in je eigen regio gebruiken.  

Hoe lang geldt de UiTPAS?

De UiTPAS blijft altijd geldig. 


Hoe vraag je een UiTPAS met kansentarief aan?

De UiTPAS met kansentarief kan je enkel krijgen via het Sociaal Huis. Maak online een afspraak of neem contact op met je vaste maatschappelijke medewerker. Er volgt een kort financieel onderzoek. Daarvoor heb je nodig:

 • Je e-ID of een geldig identificatiebewijs
 • Een overzicht van je bankuittreksels van de laatste drie maanden (spaar- en zichtrekening)

De UiTPAS is strikt persoonlijk. Wil je ook een UiTPAS laten aanmaken voor gezinsleden? Neem dan zeker ook hun documenten mee naar je afspraak.

Hoeveel betaal je voor een activiteit met een UiTPAS met kansentarief? 

Een UiTPAS met kansentarief geeft korting op het vrijetijdsaanbod. Je betaalt:

 • 1,5 euro voor een activiteit van maximaal een halve dag
 • 3 euro voor een activiteit van maximaal een hele dag
 • 25% van de prijs voor een meerdaags aanbod zoals vakantiekampen

Er is een uitzondering: bij Speelplein WESP betaal je 1,5 euro per dag (dat is normaal het tarief voor een halve dag).

Een paar fictieve voorbeelden

 • Een ticket voor een concert in cc Nova kost 8 euro. Met je UiTPAS met kansentarief betaal je 1,5 euro.  
 • Je wil graag deelnemen aan een reeks van 3 workshops die de bibliotheek organiseert. Normaal gezien kosten die 15 euro. Je betaalt 3.75 euro (= 25% van de prijs).
 • Je wil je graag inschrijven aan de KUNSTacademie. Als volwassene betaal je 330 euro inschrijvingsgeld. Met je UiTPAS met kansentarief betaal je 85 euro (= 25% van de prijs - afgerond).

Waar gebruik je de UiTPAS met kansentarief?

Het kansentarief geldt enkel in je eigen regio. Wetteren behoort tot UiTPAS-regio Dender. Die bestaat uit 9 andere gemeenten: Aalst, Berlare, Denderleeuw, Dendermonde, Erpe-Mere, Haaltert, Lede, Ninove en Wichelen. Bekijk het volledige overzicht van de Vlaamse UiTPAS-regio's. 

Hoe lang blijft de UiTPAS met kansentarief geldig?

De UiTPAS met kansentarief is één jaar geldig. Vernieuwen doe je bij het Sociaal Huis. We werken eraan om dit automatisch te laten verlopen, maar voorlopig moet je zelf nog even initiatief nemen. Doe dit op tijd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Contactinfo