Kasterbos

Het Kasterbos is 3,7 hectare groot en ligt aan de Gereedstraat en de Meerkens in de buurt van de Oude Schelde en de Kastermeersen. We zitten nu nog in de aanplantingsfase, maar op termijn komen hier meer dan 6000 bomen. Het wordt een toegankelijk bos waar Wetteraars kunnen genieten! 

Het Kasterbos ligt bij water, waar bomen zoals zwarte els en een aantal wilgensoorten prima groeien. Aan de bosranden komen struiksoorten zoals rode kornoelje, Gelderse roos of wilde kardinaalsmuts.

Waarom

Ons klimaat verandert, we krijgen te maken met lange droge periodes en hittegolven. Bos geeft koelte, zuivert de lucht, biedt onderdak aan allerlei dieren én zorgt voor een betere waterhuishouding.

Buiten klilmaatvoordelen kunnen we er ook onstpannen: wandelen, lopen, spelen, genieten van de rust… Er komen toegankelijke wandelpaden en rustpunten.

Samenwerking: lokaal

We werken samen met lokale boomkwekers en planten bomen uit eigen streek die bestand zijn tegen het veranderende klimaat. Het hele project realiseerden we samen met BOS+, een organisatie die zich inzet voor bosbehoud, beter bos én meer bos in Vlaanderen.

Geboortebos en - monument

Alle Wetterse gezinnen met kind(eren) geboren tussen 2015 en 2023 kunnen op zaterdag 25 november 2023 een boom planten in het geboortebos. Ook ouders van sterrekindjes zijn welkom.

Er komt ook een geboortemonument ter ere van onze jonge Wetteraars. Je kan hiervoor de naam van je kindje(s) doorgeven. Je kiest zelf een tijdslot tussen 10 en 16 uur waarbinnen je komt planten, wij voorzien de bomen en gereedschap.

Schrijf je in voor de geboorteplantactie

Jeugdplantactie

Op 18 november planten we samen 0.7 hectare nieuw bos in het Kasterbos, want van 17 tot en met 19 november vieren we het allereerste Boomweekend! De Bosalliantie, Vlaamse jeugdbewegingen en BOS+ bundelen hun krachten: ze planten dat weekend zoveel mogelijk bos in Vlaanderen. Bossen voor de jeugd, maar vooral door de jeugd.

Wat doen we in onze gemeente?

  • Boomplantactie van 0.7 hectare bos 
  • Zaterdag 18 november 2023
  • Van 10 tot 16 uur, we werken in tijdsblokken van 1,5 uur.
  • Kasterbos, bereikbaar via de Gereedstraat (51.020708, 3.886599)

Schrijf je in voor de jeugdplantactie

 

Contactinfo