Kasterbos

Het Kasterbos is 3,7 hectare groot en ligt aan de Gereedstraat en de Meerkens in de buurt van de Oude Schelde en de Kastermeersen. We zitten nu nog in de aanplantingsfase, maar op termijn komen hier meer dan 6000 bomen. Het wordt een toegankelijk bos waar Wetteraars kunnen genieten! 

Het Kasterbos ligt bij water, waar bomen zoals zwarte els en een aantal wilgensoorten prima groeien. Aan de bosranden komen struiksoorten zoals rode kornoelje, Gelderse roos of wilde kardinaalsmuts.

Waarom

Ons klimaat verandert, we krijgen te maken met lange droge periodes en hittegolven. Bos geeft koelte, zuivert de lucht, biedt onderdak aan allerlei dieren én zorgt voor een betere waterhuishouding.

Buiten klilmaatvoordelen kunnen we er ook onstpannen: wandelen, lopen, spelen, genieten van de rust… Er komen toegankelijke wandelpaden en rustpunten.

Samenwerking: lokaal

We werken samen met lokale boomkwekers en planten bomen uit eigen streek die bestand zijn tegen het veranderende klimaat. Het hele project realiseerden we samen met BOS+, een organisatie die zich inzet voor bosbehoud, beter bos én meer bos in Vlaanderen.

Geboortebos

Alle Wetterse gezinnen met kind(eren) geboren in de periode vanaf begin 2015 tot eind 2023 konden op zondag 25 februari 2024 een boom planten in het geboortebos. Ook ouders van sterrekindjes waren welkom.

 

Contactinfo