Detailhandelsplan

Detailhandel verhoogt de sociale cohesie, voorzieningen op wandel- en fietsafstand maken de dorpscentra of deelkernen aantrekkelijk. Ook de toerist, recreant en sportbeoefenaar houden bij voorkeur even halt bij een winkel of bistro om er iets te kopen of te consumeren. Detailhandel creëert ook werkgelegenheid. Lokaal Bestuur Wetteren neemt daarin een actieve rol op, in kader van het meerjarenplan 2020-2025 (Plan W).

Het doel is - onder meer - om het economisch weefsel van het centrumgebied te versterken en verder te laten ontwikkelen. Daarnaast willen we een visie ontwikkelen voor het centrum en het volledige grondgebied, op vlak van detailhandel. 

Geactualiseerd detailhandelsplan

Het team Economie van de Provincie Oost-Vlaanderen heeft deze opdracht uitgevoerd: het detailhandelsplan werd in 2022 volledig geactualiseerd. Daarin werd een visie en locatiebeleid uitgewerkt voor de hoofdgemeente Wetteren en voor de deelgemeenten Massemen en Westrem en de dorpskernen. Ook de evolutie en het huidige aanbod van winkels, diensten en horeca en de koopstromen worden beschreven. De Wetterse winkeliers verhogen samen met de horeca-uitbaters en dienstverleners, de economische dynamiek en de sociale leefbaarheid in de deelkernen. Elke deelkern heeft haar eigenheid die een visie en acties op maat vragen. 

Bekijk het detailhandelsplan

Het goedgekeurde detailhandelsplan is  het resultaat van een samenwerking tussen het gemeentebestuur van Wetteren, de lokale ondernemers en de Provincie Oost-Vlaanderen.

Contactinfo