Adopteer een stukje groen in Wetteren!

Heb je groene vingers en wil je zelf een stukje openbaar groen onderhouden? Dat kan! Je kan in je buurt een plantvak of pleintje onder handen nemen. Dat doe je natuurlijk zonder pesticiden te gebruiken. Alle gemeenten zijn immers wettelijk verplicht om het openbaar groen te onderhouden zonder pesticiden. Dat vraagt veel meer werk, dus jouw hulp is meer dan welkom! 

Geen pesticiden

Er zijn goede redenen waarom we geen pesticiden gebruiken. Ze bedreigen onze gezondheid en kunnen kanker veroorzaken of vruchtbaarheidsproblemen geven. Ze verontreinigen de bodem en het grondwater en zijn slecht voor de biodiversiteit (minder bijen en mussen). Je hebt ze bovendien niet nodig - ook niet in je eigen tuin - want er zijn andere, natuurlijke manieren om onkruid en ongedierte te lijf te gaan. 

Wat moet je doen als adoptie'ouder' van een stukje groen?

Je gebruikt geen chemische, synthetische of bio-pesticiden maar doet het onderhoud met je handen. Het gaat vooral om onkruid wieden, zwerfvuil verwijderen of melden als planten kapot of vertrappeld zijn. Je trekt je tuinhandschoenen aan, neemt een schoffel, emmer en je kan aan de slag! Je kan dit individueel doen of met je vereniging of jeugdbeweging. 

Hoe stel je je kandidaat?

Een geschenk voor je inzet!

Je krijgt elk jaar een Wetterse cadeaubon ter waarde van 50 euro die je kan besteden bij de lokale handelaars in Wetteren. Zo steun je bovendien de lokale economie! 

Contactinfo