Logo Wetteren

Wetteren toont steeds meer zijn veelzijdigheid: van dichtbewoonde centra tot landelijke rust, van industrie tot groen, van wegen over het spoor tot de Schelde.

Wetteren is zonder overdrijven een gemeente in beweging. Om dat te onderstrepen, kwam er eind 2017 een gloednieuw logo voor. Een logo dat stijlvol, tijdloos en fris is. Een logo dat Wetteren als merk op de kaart zet. Een logo dat de identiteit en herkenbaarheid van Wetteren toont, mét oog voor de veelzijdigheid van bijvoorbeeld sport- en recreatiedomein De Warande en cultuurcentrum Nova.

Het logo behoudt de traditionele groen-gele kleurschakeringen, maar dan in een eigentijds jasje, met een modernere variant op het groen, en het geel als sporadische accentkleur.  De vloeiende lijn van de Schelde komt terug in hetspeciaal ontwikkelde lettertype. Samen met het lettertype komt er een specifiekestijl: een luchtige vormgeving, veel gebruik van de sjabloontechniek, en zoveel mogelijk beelden van bovenaf, die een heel aparte, andere kijk op Wetteren geven. Het lettertype en de stijlelementen zijn de verbindende factor tussen de verschillende diensten. In het logo herken je tenslotte een ‘dubbele V’. Veelzijdig, verrassend, vernieuwend… 

Kortom, Wetteren: Verrassend Anders!

Ook diensten met een eigen publiekswerking kregen een nieuw logo: cc Nova, Sport- en Recreatiedomein De Warande, de Kunstacademies... Het officiële wapenschild en de geel-groene vlag blijven behouden voor formele gelegenheden.

Het logo van Wetteren is beschermd. Het gebruiken kan enkel met uitdrukkelijke toestemming van de gemeente. Neem hiervoor contact op met de dienst communicatie, communicatie@wetteren.be.

 

Logo Wetteren

Contactinfo

 • Gemeentehuis Wetteren

  Rode Heuvel 1
  9230 Wetteren

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 13:00 (Telefonisch bereikbaar van 9 tot 13 uur en van 14 tot 16 uur)
  • Morgen open van 09:00 tot 13:00, van 15:00 tot 19:00 (Telefonisch bereikbaar van 9 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur)
  Alle informatie