Brugpijler: vrijwilligerstraject

Wij begeleiden onze inburgeraars actief naar vrijwilligerswerk binnen onze eigen diensten en bij andere organisaties. We polsen naar de interesses van onze inburgeraars en zorgen voor kwalitatieve tewerkstellingsplaatsen. Onze doelstellingen voor inburgeraars zijn:

  • Interesses, capaciteiten, talenten ontdekken en verder ontwikkelen.
  • Kennismaken met het naleven van regels en afspraken binnen  een informeler werkkader. Zo gaat de overgang naar de arbeidsmarkt vlotter.
  • Nieuwe mensen leren kennen: een netwerk uitbouwen.
  • Oefenkansen Nederlands bieden in een ontspannen sfeer.

Wat betekent dit voor onze inburgeraars?

Inburgeraars zijn vaak heel gemotiveerd om geïntegreerd te raken en willen graag iets terug doen voor de samenleving die hen zo goed ontvangen heeft. Vrijwilligerswerk geeft hen die kans. Maar velen onder hen zijn niet op de hoogte van wat vrijwilligerswerk juist is en welke mogelijkheden het biedt. Daardoor vinden ze moeilijker zelf de weg naar vrijwilligerswerk.

Met dit traject verlagen we de drempel naar vrijwilligerswerk door een goede voorbereiding, een persoonlijke begeleiding en een intense opvolging. Zo wordt vrijwilligerswerk een win-win voor inburgeraars én werkgevers. Bekijk enkele inspirerende verhalen.

Wat betekent het voor jouw organisatie?

Anderstalige vrijwilligers brengen specifieke ervaringen, achtergrond en talenkennis naar je organisatie. Ze bieden een unieke blik op je werking en verrijken. Ze zorgen voor een diverse uitstraling.Wil je graag inburgeraars in je organisatie of heb je nog vragen? Registreer je dan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Registratie vrijwilligerswerk

Project Bruggenbouwer

Dit vrijwilligerstraject is onderdeel van het project Bruggenbouwer dat inburgeraars aanmoedigt om hun sociaal netwerk te verbreden via het vrijwilligerstraject Brugpijler en de buddywerking Brugwacht.

Inspirerende verhalen

Het verhaal van Mohsen

Het verhaal van Diyana

Het verhaal van Laura & Liliana

Het verhaal van Jamil & Nadeem

Artevelde Hogeschool: Vlucht Vooruit

Inburgeraars in het vrijwilligerswerk: interessante links

Contactinfo

Contactpersonen

    • Mailbox integratiedienst@wetteren.be