Taalhulpen

Wat zijn taalhulpen?

Met de taalhulpenpool Wetteren willen we lokale mensen inzetten voor taalhulpopdrachten. Taalhulpen helpen bij een gesprek met anderstalige inwoners van Wetteren. Ze werken voor onze gemeentediensten en externe organisaties (zoals scholen, CLB, kinderdagverblijven,…).

Taalhulpen beschikken niet noodzakelijk over een certificaat van beëdigd tolk. Zij kunnen dus niet ingezet worden voor juridische of medische gesprekken.

Wie zoeken we?

We zoeken mensen die Turks, Bulgaars, Portugees, Somalisch, Roemeens of Twi spreken. Momenteel beschikken wij over de taalhulpen voor Arabisch, Koerdisch, Russisch, Engels, Frans, Tigrinya, Spaans, Italiaans, Pashtou, Dari, Portugees, Luganda en Runyankole en Oekraïens.

Taalhulp worden?

Schrijf je hier in

Iedereen die een andere (moeder)taal beheerst dan het Nederlands kan zich aanmelden. Hierbij is een degelijke kennis van het Nederlands wel een vereiste. Na je inschrijving zal je uitgenodigd worden voor verkennend gesprek. Daarna krijg je een opleiding ‘sociaal tolken’ van het Agentschap Inburgering en Integratie. Je kan rekenen op een vrijwilligersvergoeding .

Taalhulp voor externe organisaties

Kom je binnen jouw organisatie in contact met anderstalige inwoners van Wetteren? Dan kom je zeker in aanmerking. Om een beroep te kunnen doen op deze service dient er wel een samenwerkingsovereenkomst opgesteld te worden. 

Dien je aanvraag

Contactinfo