Coöperatieve buren

Maak jij je ook soms zorgen over je woning? Zijn de ramen aan vervanging toe en hoeveel zou ons dat besparen op energiekosten? Heeft de stookketel zijn onderhoud al gehad? Of misschien sta je wel al eens stil bij je oude dag omdat je zo lang mogelijk in je huis wil blijven wonen.
Misschien heeft jouw buur dezelfde kopzorgen en kunnen jullie samenwerken via het renovatiemodel ‘Coöperatieve buren’ van Labland.


Het model vertrekt van minimaal twee buren die samen nadenken om te renoveren. Dat betekent het energieverbruik maximaal beperken, je woning aanpassen aan je toekomstige zorgnoden, maar ook onderzoeken of je de beschikbare ruimte beter kan benutten.

Hier vind je een voorbeeld van een verkaveling in Gent, waar de buren letterlijk naar elkaar toe groeiden. Zo creëerde de renovatie ook bijkomende betaalbare woningen voor nieuwe gezinnen, met behoud van woonkwaliteit en meer groene buitenruimte.

Voorwaarden

  • Je woont in een verkaveling die ouder is dan 15 jaar
  • Jij en je buur willen samen nadenken over renovatie
  • Je huidige woning / tuin is te groot geworden, maar eigenlijk wil je wel graag op de huidige locatie blijven wonen
  • ...

Procedure

Het opmaken van de voorstudie is maatwerk. Daarom maak je best een afspraak rechtstreeks met Labland. Ze starten dan een verkennend gesprek van ongeveer 2 uren. Dat doen ze bij voorkeur bij mensen thuis. Ladland luistert naar de ideeën, noden, wensen en  bekijkt de staat van je huis. Na dit eerste gesprek bekijken ze samen met jou wat de slaagkansen zijn om de buren te betrekken. 

Maak hier je afspraak rechtstreeks bij Lapland

Bedrag

Dankzij de samenwerking en met de financiële ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen kan LabLand een aantal Oost-Vlaamse buren met vrijstaande woningen gratis een architecturale voorstudie aanbieden voor een gemeenschappelijke renovatie. 

Deze dienst is dus gratis.

Regelgeving

Meer info vind je in deze brochure 

Contactinfo