Werken Zuidlaan

Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer, Infrabel en Aquafin werken we aan een vernieuwing van de Zuidlaan en de Acaciastraat. In augustus beginnen we met de aanleg van de fietspaden tussen de kruispunten met de Brusselsesteenweg en de Bloemluststraat. Tot oktober werken we aan de zuidkant van de weg. Tegelijkertijd werken we aan de herinrichting tussen de Bloemluststraat en de Acaciastraat.


Omleidingen in augustus

  • Fietsers rijden in beide richtingen via het fietspad parallel aan de spoorweg, via de Spoorweglaan en de Victor van Sandelaan.
  • Voor auto's geldt eenrichtingsverkeer van de Brusselsesteenweg tot de Acaciastraat. In de omgekeerde richting volg je een omleiding via de Noordlaan, Kwatrechtsesteenweg en Brusselsesteenweg. In de Acaciastraat (tussen de Warandelaan en de hoek met de Zuidlaan) blijft tweerichtingsverkeer mogelijk.
  • Vrachtverkeerop grote afstand volgt een omleiding via de Paepestraat, Ledebaan, Hoogstraat, Gentsesteenweg, Grote Steenweg en Brusselsesteenweg.

Andere werken in augustus

In augustus lopen nog twee andere werven in het centrum van Wetteren. Ook daar gelden omleidingen. Je leest er hier meer over.

Verkeersregeling vanaf september

Vanaf september geldt een aangepaste regeling. Daarover communiceren we later via onze nieuwsbrief, website en sociale media. 

Meer info en contact

Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer vind je alle informatie over de werken.

Heb je vragen, meldingen of opmerkingen? Contacteer de omgevingsmanager van Agentschap Wegen en Verkeer: 

  • Telefoon: 0476 72 22 57    
  • E-mail: bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be 

Contactinfo