Werken Zuidlaan

⚠️ Update 28 november 2022 ⚠️

 • Op maandag 28 november 2022 startte een nieuwe fase van de werken aan de Zuidlaan. De werfzone breidt uit naar de kant met even huisnummers van de Acaciastraat tot aan het kruispunt van de Victor van Sandelaan met de spoorwegbrug. Aan de verkeerssituatie verandert niets, behalve dat enkele zijstraten niet meer toegankelijk zijn vanop de Zuidlaan en de Acaciastraat: Oordegemsesteenweg, Leon De Smetlaan, Rozenstraat, Boomkwekerijstraat en Fortstraat. Je kan deze straten wel bereiken via de Korte Massemsesteenweg.

 • Van maandag 28 november tot en met donderdag 1 december is het kruispunt
  tussen de Wetterstraat en de Zuidlaan afgesloten door asfalteringswerken. Auto's kunnen wel verder over de Zuidlaan richting Wetteren.

Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer, Infrabel en Aquafin werken we aan een vernieuwing van de Zuidlaan en de Acaciastraat. Tussen de kruispunten met de Brusselsesteenweg en de Bloemluststraat leggen we de fietspaden opnieuw aan van augustus 2022 tot februari 2023. Tegelijkertijd werken we aan de herinrichting van het stuk tussen de Bloemluststraat en de Warandelaan. Die werken lopen van augustus 2022 tot mei 2024 (als alles volgens plan verloopt). 


Verkeersregeling vanaf september 2022

Deze situatie blijft tot maart 2023.

Voor gemotoriseerd verkeer

 • Er is verkeer in twee richtingen mogelijk tussen de Ijzeren Brug en de Massemsesteenweg.
 • De Zuidlaan tussen de Brusselsesteenweg en de Massemsesteenweg blijft voor auto's eenrichtingsverkeer richting centrum.
 • Richting E40 rijd je om via de Massemsesteenweg en de Brusselsesteenweg.
 • Vrachtverkeer volgt een omleiding via Wichelen en Lede. Bekijk hier een kaartje met de omleiding. 

Voor fietsers en voetgangers

 • Fietsers blijven de bestaande omleiding volgen via de Victor Van Sandelaan, de Spoorweglaan en het fietspad parallel aan de spoorweg.
 • Fietsen op de Zuidlaan tussen de Brusselsesteenweg en de Massemsesteenweg mag niet.
 • We voorzien enkele oversteekplaatsen voor voetgangers of fietsers met de fiets aan de hand: ter hoogte van de Massemsesteenweg en de Oordegemsesteenweg.
 • Aan de Brusselsesteenweg kan je ook te voet of op de fiets oversteken. 

Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer vind je alle informatie over de werken

Heb je vragen, meldingen of opmerkingen? Contacteer de omgevingsmanager van Agentschap Wegen en Verkeer: 

Bereikbaarheid scholen

Hinderpremie voor handelaars 

Bij hinder door openbare werken kan je als ondernemer onder bepaalde voorwaarden een hinderpremie of een sluitingspremie (bijkomend aan de hinderpremie of afzonderlijk) krijgen van de Vlaamse overheid.

Lees hier alle info over hinder - en sluitingspremies

Contactinfo