School(weg)wijs

logoschoolwegwijs Is je kind geboren in 2022? Het lijkt misschien nog veraf, maar het is bijna tijd om een schoolkeuze te maken. Het project School(weg)wijs laat je kennismaken met de scholen in jouw buurt. Heb je na het bekijken van deze pagina nog vragen? Mail ons op schoolwegwijs@wetteren.be.

Waarom kiezen voor een school dichtbij?

Een school dichtbij betekent minder ochtendstress en meer tijdswinst. Je staat niet vast in het verkeer, want je kan met de fiets of te voet naar school. Gaan spelen bij vriendjes uit de buurt of ouders leren kennen in je straat ... het wordt allemaal makkelijker. 

De kwaliteit van het onderwijs is natuurlijk het allerbelangrijkste. De buurtscholen specialiseren zich in diversiteit: onderwijs op maat. Er is plaats voor elke leerling en elk kind krijgt de kans om zich te ontplooien, te leren, zich goed te voelen!

Openschooldagen

Een goede schoolkeuze is belangrijk. Alle scholen in Wetteren bieden kwaliteit, maar toch zijn er verschillen. Door de scholen beter te leren kennen, vind je de school die het best past bij jouw voorkeur.

Kom kennismaken met de school tijdens de openschooldagen. Je ontmoet de directie, de klasjuf of -meester, leert de werking kennen én je kan al je vragen stellen. Je neemt een kijkje in de klas en krijgt een rondleiding door de school.

De scholen openen om 19 uur hun deuren voor jullie op: 

  • 29 januari: GO! Basisschool Campus Kompas
  • 30 januari: Sint-Gertrudis basisschool
  • 31 januari: Sint-Jozef basisschool
  • 1 februari: Sint-Theresia basisschool
  • 5 februari: Gemeentelijke kleuterschool ’t Kleuterboompje
  • 8 februari: GO! Kleuterschool 't Klimopje 

Of kom je liever op een zaterdagvoormiddag? Dan kan dat op 27 januari om 9 uur of 10.30 uur!

Schrijf je in

Aanmelden en inschrijven

Als je een school gekozen hebt, meld je jouw kind eerst aan bij ons centraal aanmeldingsysteem. Pas daarna kan je inschrijven. Aanmelden kan van 27 februari (12 uur) tot en met 19 maart 2024 (17 uur). Meer informatie over ons aanmeldsysteem vind je op de wesbite van Huis van het Kind Laarne Wetteren Wichelen.

De scholen

Naast deze zes scholen in het centrum, zijn er nog andere basisscholen. Bekijk hier het volledige overzicht van Wetterse basisscholen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ouders aan het woord

Ontdek waarom deze ouders kozen voor een school in hun buurt:

Ellen, mama van Oona, Ava en Nel:

“De aanpak van de buurtschool en de groene omgeving spraken me meteen aan. Een kind kan hier echt een kind zijn en de wereld ontdekken. Ook het feit dat ze kunnen opgroeien in diversiteit vind ik een meerwaarde.”

Chihab en Amira, papa en mama van ibrahim, Aasya en Isra:

“Wij kiezen al jaren voor onze buurtschool en zijn er heel tevreden over. Het onderwijs is er echt op maat van je kind. De kinderen gaan met plezier naar school en ook voor ons als ouders is de sfeer super!”

Stefanie en Jasper, mama en papa van Finn:

“In onze zoektocht naar een school voor Finn, wisten we meteen: dit is het! We hebben het echt getroffen, want de school ligt ook nog eens op wandelafstand van ons huis.”

Contactinfo