Word een buddy

Buddy worden doe je zo:

  1. Je volgt een vrijblijvende infosessie
  2. Je volgt het buddy-opleidingstraject
  3. Je schrijft je in als buddy

Vrijblijvende infosessies

Tijdens een infosessie leggen we je piekfijn uit wat het buddy-schap inhoudt. Zo kan je een weloverwogen keuze maken. In het voorjaar van 2023 organiseren we nog 2 infosessies in het lokaal dienstencentrum de Koffiebranderij (Molenstraat 50, 9230 Wetteren):

  • Op donderdag 2 februari 2023 van 19.30 tot 21.30 uur
  • Op woensdag 8 maart 2023 van 19.30 tot 21.30 uur

Schrijf je in voor de infosessie

Passen de data niet? Dan kan je aansluiten bij online infosessies van ArmenTeKort. We organiseren dan een aparte break-out room voor Wetterse buddy-kandidaten. 

Het buddy-opleidingstraject

Wanneer je buddy wordt, sta je er niet alleen voor. Je kan rekenen op vorming die jou de nodige ondersteuning biedt tijdens jouw buddytraject.

ArmenTeKort geeft de vormingen met focus op:

  • het verwerven van inzicht in de sociale kaart en de leefwereld van iemand in kansarmoede
  • verbinding maken met jezelf en je buddy
  • krachten en netwerk (her)ontdekken en versterken
  • het buddyschap (praktijksessies)

In maart/april 2023 plannen we een tweede gratis en fysiek opleidingstraject in het lokaal dienstencentrum De Koffiebranderij, telkens op een donderdagavond. Heb je interesse om hierbij aan te sluiten? Geef ons dan een seintje op samenbergop@wetteren.be.

Ben je nieuwsgierig naar het buddyschap, maar zie je het opleidingstraject in maart/april 2023 nog niet zitten? Volg dan toch al een vrijblijvende infosessie mee. Zo blijf je op de hoogte van volgende opleidingstrajecten.

Inschrijven als buddy

Na het volgen van een infosessie, volg je een opleidingstraject. Tijdens 1 van deze opleidingsessies kan je je als buddy registreren.

Lees hier onze infobrochure

Contactinfo