Archief

Het gemeentearchief beheert en bewaart het archief van de gemeente en het OCMW Wetteren (samen Lokaal Bestuur Wetteren) en al hun voorlopers, waaronder ook het archief van de deelgemeenten Massemen en Westrem. Ons oudste archiefdocument dateert van 1513.

De dienst archief vormt een onmisbare schakel in onze gemeentelijke administratie. We bewaren documenten om onze taken te verantwoorden en om aan onze burgers informatie te kunnen geven. De diensten dragen het archief over. Als het nodig is en wettelijk mogelijk, vernietigen we archiefstukken, zodat er meer plaats vrijkomt voor het waardevolle archief dat we nog eeuwenlang willen bewaren.

Ons archief speelt ook een heel belangrijke rol bij het onderzoek naar ons rijke verleden en naar onze voorouders. We willen uitgroeien tot het geheugen van de gemeente en dat uitdragen met tentoonstellingen en publicaties.

Vrijwilliger worden

We hebben al heel wat vrijwilligers, maar iedereen die graag een steentje wil bijdragen, mag zich aanmelden en dan kijken we samen wat mogelijk is. Lijkt het iets voor jou? Mail dan naar archief@wetteren.be of bel naar 09 369 00 50.

Contact