Uitleendienst

Je kan materiaal (zoals tentoonstellingspanelen, vlaggen, vlaggenmasten, podia, geluidsinstallatie ...) uitlenen in het gemeentemagazijn, voor evenementen die plaatsvinden op Wetters grondgebied. 

 

Voorwaarden

De erkende socio-culturele verenigingen kunnen gratis materiaal uitlenen in het magazijn voor de organisatie van een eigen activiteit. Ze hebben per kalenderjaar ook recht op één keer gratis vervoer van materiaal door de gemeente. 

Erkende Wetterse jeugdverenigingen kunnen gratis gebruik maken van audiovisueel materiaal en de fuifkoffer. Ander materiaal moeten ze wel betalen. 

Alle voorwaarden vind je in het reglement van de uitleendienst.

Procedure

Vraag materiaal aan via het evenementenformulier. Dat moet je indienen voor evenementen die openbaar toegankelijk zijn: een straatfeest, schoolfeest, festival, sportwedstrijd, fiets-of wandeltocht, circussen, braderijen, beurzen, festivals, afsteken van vuurwerk, fuiven ... ook als ze op privéterrein plaatsvinden. Enkel voor tuinfeesten of familiefeesten in de eigen woning, moet je geen evenementenformulier indienen. 

Als je jouw evenement niet via het evenementenloket moet aanvragen, maar je wil toch materiaal uitlenen, vul dan het contract voor het uitlenen van feestmateriaal in en stuur het door naar uitleendienst@wetteren.be.

De uitleendienst kijkt het contract na en berekent de som van de waarborg en de huurprijs. Betalen kan via overschrijving, bancontact, of cash in het magazijn. De borgsom moet je 10 dagen voor afhaling of levering betalen. Na het evenement kan je de borgsom ophalen of laten terugstorten. 

 

Niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan ook eens bij de provinciale uitleendienst, of bij de uitleendienst van Sport Vlaanderen.

 

 

Bedrag

Je betaalt een borgsom en huurprijs op basis van de waarde van het ontleende materiaal (zie lijst met materiaal en prijzen). Als de totale waarborgsom meer dan 500 euro bedraagt, betaal je 500 euro. 

De erkende socio-culturele verenigingen kunnen gratis materiaal uitlenen in het magazijn voor de organisatie van een eigen activiteit. Ze hebben per kalenderjaar ook recht op één keer gratis vervoer van materiaal door de gemeente. Erkende Wetterse jeugdverenigingen kunnen gratis gebruik maken van audiovisueel materiaal en de fuifkoffer. Ander materiaal moeten ze wel betalen. 

Contactinfo