Organiseren van een evenement of een activiteit

Online aanvragenMaak een afspraak

Organiseer je een fuif, festival, optreden, wandeling, tornooi, rally, stoet of een ander event? Dan moet je het melden of aanvragen via het evenementenformulier. De evenementencoördinator behandelt je aanvraag, verzamelt de nodige adviezen, legt de aanvraag voor aan het college van burgemeester en schepenen en brengt jou en de betrokken diensten op de hoogte over de beslissing.

 

Voorwaarden

Je moet je aanvraag uiterlijk 6 weken vóór de start van het evenement via het online evenementenformulier indienen. Doe dat op tijd, want je kan geen aanvraag meer indienen als je evenement binnen minder dan 42 dagen na de aanvraag plaatsvindt.

De online aanvragen gaan enkel nog via Eaglebe.com . Als je daar vragen over hebt kan je ons contacteren via het evenementenloket


Oudejaarsfuif in de Gemeentelijke Feestzaal

In dit reglement vind je de voorwaarden en het aanvraagformulier. Het aanvraagdossier moet voor 1 mei ingediend zijn. Heb je vragen over deze specifieke fuif? Neem contact op met de jeugddienst (jeugddienst@wetteren.be of 09 369 00 50).

Procedure

 Je dient je aanvraag in via het online evenementenformulier.

Eerste aanvraag via het online platform?

Voordelen: Het voordeel van geregistreerde gebruikers is dat je altijd een volledig overzicht krijgt van je eerder ingediende aanvragen. Zo kan je voor terugkerende activiteiten de vorige activiteit kopiëren en hoef je alleen de datum aan te passen en eventueel enkele details en kan je de aanvraag opnieuw indienen.

Opvolging van jouw dossier? 

  • Meld je aan op het Eagle-platform
  • Bekijk de status van je aanvraag of download je vergunning.

Na advies van de (hulp)diensten keuren we jouw evenement goed of af. 

  • Evenement is goedgekeurd: Je krijgt een e-mail met de vergunning. Daarin staan de voorwaarden waaraan jouw evenement moet voldoen.
  • Evenement is afgekeurd: Je krijgt een e-mail met de motivatie voor het afkeuren van jouw evenement.

Aarzel niet om ons te contacteren via het evenementenloket.

Meebrengen

Datum, uur, adres en grondplan van het evenement.

Bedrag

Gratis. 

Uitzonderingen

Privéfeesten zoals een tuinfeest, een communiefeest of familiefeesten in woningen, beschouwen we niet als evenementen en moet je dus ook niet aanvragen.

Regelgeving

Politiereglement Art. 6.8.1

Online aanvragenMaak een afspraak