Organiseren van een evenement of een activiteit

Online aanvragenMaak een afspraak

Organiseer je een fuif, festival, optreden, wandeling, tornooi, rally, stoet of een ander event? Dan moet u dit melden of aanvragen via het evenementenformulier. De evenementencoördinator behandelt uw aanvraag, verzamelt de nodige adviezen, legt de aanvraag voor aan het college van burgemeester en schepenen en brengt u als organisator en de betrokken diensten op de hoogte over de beslissing.

Voorwaarden

Je moet je aanvraag uiterlijk 30 werkdagen vóór de start van het evenement via het online evenementenformulier indienen.

 • Uitzondering zomer 2020de aanvraagprocedure is ingekort.  Aan te vragen ten laatste 14 dagen voor de activiteit plaatsvindt!

Hou er rekening mee dat je het online formulier tijdig invult, want je kan geen aanvraag meer indienen als jouw evenement op minder dan 30 werkdagen plaatsvindt.

Indien je nog vragen hebt betreffende het gebruik van het onlineformulier, dan kan je steeds een afspraak maken met de evenementencoördinator.


Oudejaarsfuif in de Gemeentelijke Feestzaal

In dit reglement vindt u de voorwaarden en het aanvraagformulier. Het aanvraagdossier moet voor 1 mei ingediend zijn. Vragen over deze specifieke fuif? Neem contact op met de jeugddienst (jeugddienst@wetteren.be of 09 369 00 50).

Procedure

 Je dient je aanvraag in via het online evenementenformulier.

Eerste aanvraag via het online platform?

 • Maak dan eerst een account aan 
 • Meld je vervolgens aan als gebruiker.

 Opvolging van jouw dossier? 

 • Meld je aan via eagle
 • Bekijk de status van jouw aanvraag of download jouw vergunning.

Na advies van de (hulp)diensten, zal jouw evenement goedgekeurd of afgekeurd worden:

 1. Evenement is goedgekeurd:
  • Wanneer jouw evenement wordt goedgekeurd, ontvang je een e-mail met jouw vergunning. Hierin staan de voorwaarden waaraan jouw evenement moet voldoen.
 1. Evenement is afgekeurd:
  • Wanneer jouw evenement wordt afgekeurd, ontvang je een e-mail met de motivatie voor het afkeuren van jouw evenement.

Let op: Enkel evenementen die tijdig via het digitaal evenementenloket aangevraagd zijn, worden behandeld. Alle andere (verouderde) formulieren worden niet in behandeling genomen. 

Meebrengen

Datum, uur, adres en grondplan van het evenement.

Bedrag

Deze dienst is gratis.

Uitzonderingen

Uitzonderingen zijn privé-feesten zoals een tuinfeest, een communiefeest of familiefeest in woningen. Deze worden niet als een evenement beschouwd en moeten niet aangevraagd worden. 

Regelgeving

Politiereglement Art. 6.8.1

Online aanvragenMaak een afspraak