Eerste schooldag voorbereiden

Een bezoekje aan de school? Dit kan elke schooldag tussen 9.00 en 10.00 uur of tussen 10.30 en 11.30 uur  of op afspraak.

Enkele dagen voor de instapdatum ontvang je nuttige info van de school en een persoonlijke uitnodiging voor de eerste schooldag van jouw kleuter.

Help je kleuter zelfredzaam te zijn door hem/haar te stimuleren zelf de jas aan en uit te doen, het broekje naar beneden te doen, het boekentasje open en dicht te maken, … Lukt het niet om je kind zindelijk te maken op zijn eerste schooldag? Dan starten wij zo snel mogelijk de zindelijkheidstraining. We appreciëren uw inzet heel erg. Ook wij beloven om ons best te doen  om de relatie ouder-school – ouder positief te maken.

Wat brengt je kleuter mee? 

  • Een handige boekentas die je kleuter zelf kan openen en sluiten;
  • een gezond tussendoortje zoals een droge koek of een stuk fruit;
  • het heen-en-weerschriftje. Dit word je op de eerste schooldag gratis aangeboden en is bedoeld voor schriftelijke communicatie tussen school en thuis;
  • eventueel reservekleren en  slaapattributen zoals een luier, tutje, knuffel,…

Help je kleuter zelfredzaam te zijn door hem/haar te stimuleren zelf de jas aan en uit te doen, het broekje naar beneden te doen, het boekentasje open en dicht te maken, … Lukt het niet om je kind zindelijk te maken op zijn eerste schooldag? Dan starten wij zo snel mogelijk de zindelijkheidstraining. We appreciëren uw in zet heel erg.

Contactinfo