Plan je bezoek aan het gemeentehuis

Een afspraak maken?

Op de dag van je afspraak

Verplaatsen of annuleren

Bereikbaarheid Gemeentehuis

In het nieuwe gemeentehuis werken we voor bijna alles op afspraak. Volg dit stappenplan om je bezoek te plannen.

Een afspraak maken?

Stap 1

Zoek op deze website wat je exact nodig hebt. Dat kan via de groene menubalk bovenaan, via de zoekfunctie (leeg veld met vergrootglas) of via de A-Z gids rechts bovenaan. 

Gevonden? Ga naar Stap 2.

Stap 2

Kijk of een online aanvraag mogelijk is. Als je de knop 'Online aanvragen' ziet, dan kan je de gewenste documenten online aanvragen. Dan moet je je zelfs niet verplaatsen. Je kan ook zelf op zoek gaan naar het gewenste document via ons thuisloket. Is het niet mogelijk om via het thuisloket jouw product aan te vragen? Ga naar Stap 3.

Stap 3 

Als de knop 'Maak een afspraak' er niet staat, is het niet nodig een afspraak te maken voor dit product.
Je kan je tijdens de openingsuren zonder afspraak melden aan de balie van het gemeentehuis.

Stap 4 

Is er een afspraak nodig? Maak online of telefonisch een afspraak. Klik daarvoor op de groene knop 'Maak een afspraak'. Het onderwerp van je vraag staat al correct ingevuld. Volg de stappen en boek je afspraak op het moment dat het jou best past! 

Hulp nodig? Bekijk hier het filmpje over hoe je een afspraak maakt: 
(lees verder onder de video)

Nog een extra helpende hand nodig? Bel naar het gemeentehuis tijdens de Openingsuren/Telefonisch of kom langs aan de balie voor hulp, tijdens de openingsuren. 

Op de dag van je afspraak

Op de dag van je afspraak kom je op tijd naar het Gemeentehuis. Als er benodigdheden vermeld werden bij het maken van je afspraak, breng deze dan zeker mee. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail. 

Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

Verplaatsen of annuleren

Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak online via de link in je bevestigingsmail, of bel naar het gemeentehuis. Zo kunnen we iemand anders sneller helpen!

Bereikbaarheid Gemeentehuis op Rode Heuvel

Elke bezoeker kan Rode Heuvel vlot bereiken.

Vanop de Markt neem je te voet of met de fiets het nieuwe pad naast de kerk. Je kan ook in de Markdreef de trap nemen. Vertrek je vanop  de Scheldekaai? Dan kies je voor de de trap of de helling.

Ben je minder goed te been? Dan kan je de lift nemen vanop Scheldekaai. Die gaat direct naar Rode Heuvel.

Kom je met de wagen? Parkeer je dan in Parking Scheldekaai (eerste twee uren zijn gratis!) en neem daar de lift naar Rode Heuvel.

Parking Scheldekaai

De eerste twee uren kan je hier gratis parkeren. Op zon- en feestdagen is het zelfs helemaal gratis. Inrijden kan van 7 tot 23 uur. Uitrijden kan altijd.
De parking is betalend tussen 9 en 18 uur van maandag t.e.m. zaterdag. Hier geldt hetzelfde tarief van 1 euro per uur zoals bij het bovengronds parkeren. Je neemt een ticketje aan de slagboom en gebruikt dat om te betalen of om gratis buiten te rijden.

(lees verder onder de afbeelding)

Bereikbaarheid Rode Heuvel

Rode Heuvel is een autovrije zone

Het plein Rode Heuvel, waar het nieuwe gemeentehuis en Bpost gevestigd zijn, is een autovrije zone waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Let op de verkeersborden die het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied geven.

Voertuigen hebben er geen toegang (behalve leveringen door B-Post, verhuisfirma’s, …), en parkeren is er verboden.

Contactinfo