Nu ook Blue-bike aan station Wetteren

17
nov
2023

Samen met Blue-bike openden we op vrijdag 17 november een nieuwe Blue-bikelocatie aan het station van Wetteren. Blue-bike plaatste er in totaal acht Blue-bikes. Zo kunnen pendelaars en bezoekers nu ook op de deelfiets overstappen voor de laatste kilometers van hun verplaatsing.  

Nood aan alternatief voor de wagen

De verwachting is dat de nood aan mobiliteit in de regio zal stijgen de komende jaren. Om verdere filevorming te vermijden, plaatste Blue-bike acht Blue-bikes aan de fietsenstalling van het station. De deelfietsen van Blue-bike zijn een welkome oplossing voor pendelaars die na trein of bus nog een aantal kilometer moeten overbruggen en dat niet met de auto willen doen. Zij kunnen de laatste kilometers van hun traject nu ook met de fiets verderzetten. Daarnaast kunnen ook dagtoeristen de Blue-bikes gebruiken om de omgeving te verkennen. De deelfietsen zijn 24/7 beschikbaar.

Ontgrendelen met de Blue-bike app

Op de nieuwe Blue-bikelocatie in Wetteren vind je Blue-bikes met digitale sloten. De digitale sloten werken via de Blue-bike app en zorgen ervoor dat je snel en eenvoudig een fiets kan ontlenen. Je kiest zelf de fiets in de app en hebt geen fysieke kaart of sleutel nodig. In de app vind je ook een handig overzicht van je ritten. Om de Blue-bikes in Wetteren te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of een ticket aankopen via een externe partner, zoals de apps van Olympus of KBC Mobile.

Voordelig tarief 

Door een tussenkomst van de gemeente, betaal je in Wetteren als lid maar 2,50 euro per rit in plaats van het standaardtarief van 3,50 euro voor de eerste 24 uur. Lid worden kost 12 euro per jaar en kan eenvoudig online via de website van Blue-bike of in een van de deelnemende fietspunten.

Een nationaal netwerk 

Met een lidmaatschap hebben Blue-bikeleden niet alleen in Wetteren een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België. Vandaag kan je met een lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 120 locaties in heel België een fiets ontlenen. Zo maakt Blue-bike als deel van de keten in combimobiliteit de keuze voor het openbaar vervoer ook aantrekkelijker. 

Over Blue-bike

Het fietsdeelproject Blue-bike werd in 2011 opgestart om de combinatie openbaar vervoer en fiets te faciliteren. In 2022 werden ruim 300.000 Blue-bike ritten gemaakt vanuit 110 uitleenlocaties. Uit onderzoek blijkt dat 93% van deze ritten in combinatie met het openbaar vervoer gebeuren en dat bovendien 28% van deze ritten voordien met de wagen werden gemaakt.

Contactinfo