Dégage

Zelf autodelen met je buren?

Dégage is een vorm van particulier autodelen. Bij particulier autodelen worden één of meerdere private wagens door verschillende buurtbewoners gebruikt. Een tweede belangrijk kenmerk is het kostendelend principe. De eigenaar maakt geen winst maar krijgt de reële kostprijs van de wagen per gedeelde kilometer. Tot slot is er een grote mate van zelforganisatie waarbij elke autodeelgroep haar afspraken en regels zelf bepaalt. Buurtbewoners kunnen ofwel een wagen lenen van een eigenaar ofwel samen een auto aankopen in mede-eigendom.

In Wetteren zijn er momenteel 3 bewoners die hun auto delen via Dégage. Wil jij ook je auto delen? Neem dan snel een kijkje op de website van Dégage.

Bij Dégage worden er regelmatig infosessies georganiseerd, ook in Wetteren. Inschrijven voor deze infosessies kan via de website.

Via Cozycar kan je autodelen met mensen uit je buurt. Je maakt samen met je buren afspraken en zet een kostendelend systeem op. Ben je geïnteresseerd? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Contactinfo