Beglazing

Als je ramen niet dik genoeg zijn, kan je via die weg veel warmte en dus energie verliezen. Sinds 2020 is dubbelglas verplicht. Maar je kan ook meteen voor nog betere beglazing gaan en kiezen voor hoogrendementsglas. Dat isoleert drie keer beter dan dubbel glas en vijf keer beter dan enkel glas. Je merkt het meteen aan de warmte in je huis en aan de enorme besparing op je energiefactuur.

Energieverlies hangt niet alleen af van de beglazing, maar ook van de isolerende eigenschappen van het buitenschrijnwerk (raamprofiel). Hier vind je meer informatie over de isolerende eigenschappen (u-waarden) van je schrijnwerk.

Premies

Hoogrendementsglas

Netbeheerder Fluvius geeft premies voor de installatie van hoogrendementsglas

Woon je in een huurwoning of ben je eigenaar van een huurwoning, dan komt jouw woning misschien in aanmerking voor een huur- en isolatiepremie. De huur- en isolatiepremie gaat uit van de Vlaamse overheid en netbeheerder Fluvius en wil kwetsbare huurders een duwtje in de rug geven. Als (ver)huurder hoef je niets te doen. Een projectpromotor begeleidt het hele traject.

Buitenschrijnwerk

Voor de volledige of gedeeltelijke vernieuwing van het buitenschrijnwerk - vervanging en/of plaatsing van ramen en buitendeuren - kan je in aanmerking komen voor de overkoepelende renovatiepremie. Ook de plaatsing van rolluiken en de afwerking langs binnen- en buitenkant komt in aanmerking.

Meerdere ingrepen

Ga een stapje verder en vervang niet alleen je beglazing. Als je in een bestaande woning of appartement binnen een periode van 5 jaar minstens drie van de zeven energiebesparende investeringen uitvoert (dak, vloer, muur, glas, zonneboiler, warmtepomp of ventilatie) maak je aanspraak op totaalrenovatiebonussenbovenop de individuele premies voor deze investeringen. 

Contactinfo