#ZEGHETNEKEER

5
sep
2023

De verkiezingen komen er weer aan in 2024 en een miljoen jongeren mag dan voor het eerst een stem uitbrengen. Onze jongeren - ook degene die nog niet mogen stemmen - hebben een belangrijke mening. Dat willen we ontdekken met onze digitale bevraging #ZEGHETNEKEER. 

Jongerenbevraging

We verzamelen de meningen van jongeren tussen 12 en 24 jaar via een online jongerenbevraging. Jongeren kunnen hun mening geven over thema’s zoals vrije tijd, publieke ruimte en mentaal welzijn. Invullen kan tot 13 oktober op:

www.zeghetnekeer.be

Toekomstplannen gemeente

We willen dat de ideeën van de Wetterse jongeren een plaats krijgen op de politieke agenda en zo de toekomstplannen van de gemeente mee kunnen bepalen. Daarom organiseren we begin 2024 ook #LUISTERNEKEER en gaan we met de resultaten aan de slag. We laten jongeren met lokale politici in gesprek gaan.  

Geïnformeerd gaan stemmen

Naast #ZEGHETNEKEER en #LUISTERNEKEER organiseren we samen met jongeren van Campus Kompas en theaterhuis LARF! in mei 2024 een politiek debat voor de laatstejaarsscholieren. In september 2024 komt de jeugdraad opnieuw met Debattle, een jongerendebat met verschillende politieke partijen van onze gemeente. We willen jongeren geïnformeerd naar de stembus sturen en hen overtuigen om hun stemrecht op te nemen nu de opkomstplicht voor de lokale verkiezingen is afgeschaft.

Contactinfo