Winter in Wetteren

Corona gooit wat roet in het eten, maar laat dat de pret niet bederven. Wij zorgen nog altijd voor een heel gezellige en feestelijke winter in Wetteren. Ontdek wat er allemaal te beleven valt in Wetteren tijdens de eindejaarsperiode!

Rolschaatsbaan

Uniek in Vlaanderen, klimaatvriendelijk en plezier gegarandeerd!

 • van 10 december tot 9 januari op het Felix Beernaertsplein
 • van maandag tot zondag: 10 tot 23 uur
 • prijs: 5 euro met de huur van rolschaatsen, 3 euro als je zelf rolschaatsen meebrengt.
 • Voor klassen en jeugdbewegingen: toegang + rolschaatsen: 3 euro, inclusief gratis frisdrankje. Graag vooraf reserveren bij Lorenz op 0495 36 26 23. 
 • UiTPAS-kansentarief: 1,5 euro inclusief rolschaatsen.
  Je kan hier een puntje op je UiTPAS mee sparen.

 • rolschaatsen te huur vanaf schoenmaat 29 tot 45 en worden na gebruik volledig onstmet
 • om de piste en de bar binnen te gaan moet je een covid safe ticket hebben, je mondmasker dragen is ook verplicht.


Koopweekends

Kerstcadeautjes, nieuwe kleren of lekker eten? De Wetterse handelaars kijken uit naar jouw komst! Wij zorgen voor animatie in de Wetterse winkelstraten, de fanfare heeft er alvast zin in. 

 • 11 en 12 december 2021           
 • 18 en 19 december 2021

Eindejaarsactie met aankoopbonnen en superwinnaars

Shop tussen 1 en 31 december in onze gemeente en maak kans op verschillende aankoopbonnen! Bij elke aankoop, bij elke deelnemende handelaar, krijg je een deelnameformulier waar je je naam, telefoonnummer en emailadres op invult. Dit formulier gaat in de prijzenton in de winkel. Aan het einde van de actie worden bij elke handelaar winnaars uitgeloot. Prijs? Dan kan je de bonnen gebruiken bij alle deelnemende zaken.

Er zijn ook superwinnaars! Deze gelukzakken krijgen aankoopbonnen met een extra hoog bedrag. De 1ste superwinnaar wint de hoofdprijs: een bon van 250 euro! De andere 4 superwinnaars krijgen elk een bon van 100 euro.

Ontdek hier alle handelaars die deelnemen aan de eindejaarsactie.

Kerstsubsidies

Zin om een kerst- of nieuwjaarsdrink te organiseren met je buren op een veilige coronaprof manier? Dan steunen wij jou graag! Dien je aanvraag in en krijg voor 250 euro Wetterse cadeaubonnen. Wie er helemaal voor wil gaan kan zelfs gratis kerstmanpakken en kerstslingers uitlenen! De kerstsubsidie vraag je op dezelfde manier als een buurtsubsidie aan: klik hier om je Kerstsubsidie aan te vragen.

Meer info vind je op onze pagina over buurtfeestsubsidies

 

De Wetterse cadeaubon

Geen inspiratie voor cadeautjes of vind je het moeilijk om het juiste cadeautje voor de juiste persoon te vinden? Dan is de Wetterse cadeaubon dé oplossing! Je koopt hem makkelijk in onze webshop.Wie liever een echte bon heeft in de vorm van een kaartje is welkom aan onze onthaalbalie tijdens de openingsuren.

 

Kerstwandeling 'De verdwenen kersttaarten'

Deze kerstwandeling is de ideale gezinsactiviteit! Onderweg ontdek je het verhaal 'De verdwenen kersttaarten' van Franscesca Bosca, ingesproken door woordkunstenares en actrice Nele De Graeve. Via QR-codes langs de wandelroute kan je het verhaal op verschillende plekken in Wetteren beluisteren... Op het einde van de wandeling krijg je het heerlijke taartenrecept!

Praktisch

 • 4,5 km
 • Het parcours is toegankelijk voor rol- en kinderwagens
 • Vertrek: je vindt de 1ste QR code naast de kerstboom op de Markt
 • Van 10 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022

Het verhaal

Kerst staat voor de deur en alle bewoners in het dorp verheugen zich op de kersttaart die in geen enkel huis mag ontbreken. In de enige bakkerij in het dorp is het een drukte van jewelste: de oude bakoven draait op volle toeren.  Als alle taarten klaar zijn doet de bakker zijn ronde en legt voor elke huisdeur een pakket. Maar de volgende ochtend zijn alle taarten verdwenen! Help jij ze zoeken? 

De route

Gratis parkeren

 • Parking Scheldekaai is gratis tijdens de koopweekends op 11-12 en 18-19 december 2021.
 • Van 11 december 2021 tot 9 januari 2022 kan je elk weekend gratis parkeren op het lagere gedeelte van de stationsparking

  Parking Scheldekaai is gratis tijdens de koopweekends (11-12 en 18-19 december).We heffen er de blauwe zone op in die periode.

  Let op: de zondagsmarkt neemt het lagere deel van de stationsparking grotendeels in elke zondag van 12 december tot 9 januari.

Contactinfo