Eerste prik in vaccinatiecentrum Wetteren

23
feb
2021

In het vaccinatiecentrum aan de Warandelaan kreeg Vanessa Van Hecke op 23 februari 2021 kort na de middag het eerste spuitje tegen het coronavirus. Deze thuisverpleegkundige die werkt in de regio Lochristi was naar eigen zeggen "supercontent".

Deze Wetterse thuisverpleegster werkt al heel wat jaren in regio Lochristi. Ze combineert deze job met een zorgfunctie in een ziekenhuis in het Gentse.

Vanessa hield een pleidooi voor het vaccin. ‘Supercontent dat ik mocht komen. Binnenkort hoop ik al mijn vaste klanten van de thuiszorg weer eens goed te kunnen vastpakken. Iemand verzorgen die je ondertussen al zo goed kent en tegelijk zoveel mogelijk afstand houden, dat blijft moeilijk. Menselijke warmte, letterlijk en figuurlijk, daarom alleen al moeten zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren!’
De tweede prik staat voor haar midden mei gepland.

Sinds vorige week werden 880 eerstelijnsprofessionals uitgenodigd door ELZ Scheldekracht vzw voor de vaccinatiecentra in Wetteren en Wachtebeke. Over 12 weken staat hun tweede afspraak gepland. Dat is de normale tussentijd voor de twee dosissen van het vaccin van AstraZeneca.

Als je langsgaat op het moment van jouw afspraak reken je best op 45 minuten voor het volledige proces, dat verloopt in 4 stappen. Bij het binnenkomen neemt een steward de koorts. Daarna controleert een onthaalmedewerker de identiteit en afspraak. Als tweede stap volgt de medische controle. Daar krijgt de bezoeker informatie over het vaccin, de eventuele bijwerkingen en moet hij of zij enkele medische vragen beantwoorden. Als blijkt dat er geen medische bezwaren zijn, wordt de persoon in kwestie gevaccineerd. Tot slot moet de bezoeker nog een kwartiertje wachten. 

(c) foto Geert Synnesael

Contactinfo