Vaccinatiecentrum blijft dit najaar in de Warande, sporters krijgen deel sporthal terug

8
okt
2021

Alle 65 plussers krijgen een 3e vaccin tegen covid-19

Eerder was beslist om de sporthal De Warande ten laatste op 15 oktober opnieuw ter beschikking te stellen aan sportclubs, scholen en individuele sporters. De plotse vraag om alle 65 plussers te vaccineren, stelde ons voor de keuze hoe en vooral waar we dit zouden organiseren. Het Lokaal Bestuur Wetteren organiseert sinds begin dit jaar, samen met Melle, Merelbeke en Wichelen, het hele vaccinatiegebeuren in de Warande. Daardoor konden de Wetterse sportclubs niet of slechts gedeeltelijk opstarten.

Sporters kans geven om opnieuw te sporten

Om de sporters de kans te geven om opnieuw volwaardig en volledig in de sporthal terecht te kunnen werd in de eerste plaats een verhuis naar alternatieve locaties onderzocht. Maar omwille van de strenge vereisten (voldoende ruimte, toegankelijkheid, verwarming, Wifi, elektriciteit, ventilatie, veiligheid, sanitair, hygiëne) in combinatie met de tijdsdruk, was het onmogelijk om een nieuwe geschikte locatie te vinden. 

Vaccinatiecentrum blijft tot 24 december in de Warande

We beslisten om het vaccinatiecentrum tot en met 24 december 2021 in De Warande te houden. We herschikken het centrum zodat het vaccinatiegedeelte slechts 1 zaaldeel in beslag neemt. Hierdoor komt het grootste deel, met name 2 zaaldelen, vrij voor sporters. Ook de cafetaria opent opnieuw de deuren. De komende weken zal hard gewerkt worden om zowel de zaaldelen voor sporters, de cafetaria als het herschikte vaccinatiecentrum operationeel te krijgen tegen 25 oktober 2021. Voor de gebruikers van de sporthal die alsnog uit de boot vallen, worden passende oplossingen gezocht.

Contactinfo