School(weg)wijs: naar school met je peuter

23
jan
2023

Ouders van een kindje geboren in 2021 moeten binnenkort een school kiezen voor hun peuter. Met School(weg)wijs helpen we deze ouders in hun keuze en moedigen we ze aan om de scholen in het centrum te ontdekken. Tijdens de openschooldagen kunnen ouders de Wetterse basisscholen bezoeken en kennis maken met de juffen en meesters. Het helpt hen om een juiste keuze te maken voor hun kind.

Project School(weg)wijs

Met het project School(weg)wijs leer je de Wetterse buurtscholen in het centrum beter kennen. Ze zetten in op een onderwijs op maat: elke leerling krijgt er de kans om zijn talenten te ontwikkelen. Een school in je buurt heeft veel voordelen: zoals tijdswinst en sterke banden met de kinderen en ouders dicht bij huis. Robbe De Wilde, schepen van Onderwijs: “Even gaan spelen bij vriendjes uit de straat, ouders leren kennen uit de buurt. Op de buurtschool maken je kinderen vriendjes die om de hoek wonen. Zo voelen ze zich thuis in hun buurt.”

Openschooldagen

Binnenkort zijn de ouders van peuters welkom op de openschooldagen. Ze ontmoeten er de directie, de juf of meester, leren de werking kennen én kunnen vragen stellen. Ze nemen een kijkje in de klas en krijgt een rondleiding door heel de school.

Deze scholen openen telkens om 19 uur hun deuren op deze data: 

  • Woensdag 25 januari: Sint-Jozef basisschool
  • Donderdag 26 januari: GO! Kleuterschool ‘t Klimopje
  • Maandag 30 januari: GO! Basisschool Campus Kompas
  • Dinsdag 31 januari: Sint-Gertrudis basisschool
  • Woensdag 1 februari: Gemeentelijke kleuterschool ’t Kleuterboompje
  • Dinsdag 2 februari: Sint-Theresia basisschool

Kom je liever op een zaterdagvoormiddag? Dan kan je in al deze scholen terecht op zaterdag 4 februari om 9, 10 of 11 uur.

Inschrijven kan via deze link.
Info over alle Wetterse basisscholen vind je hier. 

Contactinfo