Poëzieweek in teken van vriendschap

13
jan
2023

Van 26 januari tot 1 februari is het Poëzieweek. Met dit initiatief brengt de bibliotheek poëzie op een laagdrempelige manier onder de aandacht. Dit jaar staat de Poëzieweek in het teken van vriendschap.

Weesgedichten

Na een succesvolle eerste editie, overspoelt de bibliotheek de Wetterse straten opnieuw met ‘Weesgedichten’. Meer dan dertig gedichten vonden een adoptieraam. Bij de mooie selectie zit talent van de KUNSTacademie Muziek en Woord Wetteren en Pol Bracke. Een plannetje van de verschillende raamgedichten haal je vanaf 21 januari op in de bibliotheek. Enkele raamgedichten worden aangebracht door de Wetterse kunstenaar CAZn.

Het project #Weesgedichten komt niet uit het niets aanwaaien. De allereerste editie van weesgedichten kwam in 2021 in Aalst tot stand. Bibliotheek Utopia zocht naar een manier om de Poëzieweek niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Ondertussen wordt de actie gedragen door meer dan 90 bibliotheken waaronder ook de bibliotheken van Dijk92.

Tijdens de Poëzieweek stelt Pol Bracke enkele werken tentoon in kunstlocatie Artroze in Wetteren. De gedichten gaan in dialoog met de fotografie van Emma Bracke en Marc De Troyer.

Raadselgedichten

Jonge poëzievrienden gaan vanaf zaterdag 21 januari op zoek naar raadselgedichten in de bibliotheek op de Markt. Uit elk gedicht is een woord verdwenen. Wie alle verdwenen woorden en gedichten vindt, maakt kans op een beloning. De zoektocht is voor jonge speurders vanaf 8 jaar en kan gespeeld worden tijdens de openingsuren.

Ook buiten de openingsuren zoeken poëzievrienden naar de raadselgedichten. Leerlingen van het derde leerjaar gaan de uitdaging aan in klasverband.

Op de ramen van bibliotheek Massemen en Overbeke vind je een verkorte versie van de zoektocht aan de ramen. Naar deze raadselgedichten kan buiten de openingsuren gezocht worden.

Poëzie voor jong en oud

Ook baby’s en peuters genieten tijdens de poëzieweek mee. Haal een luisterkussen aan de balie, maak het knus en luister samen naar de zachte tonen van wiegeliedjes.

Op gedichtendag, donderdag 26 januari om 14 uur, worden in woonzorgcentrum Armonea gedichten voorgedragen aan de bewoners. Zo geniet iedereen van deze Poëzieweek.

Contactinfo