Pedicure Gezocht

23
sep
2019

Voetverzorging in het Lokaal Dienstencentrum De Koffiebranderij

Het Lokaal Dienstencentrum De Koffiebranderij is de plek bij uitstek voor wie actief ouder wil worden. Het is een open huis waar elkaar ontmoeten en nieuwe sociale contacten centraal staan. Je kan er terecht voor recreatieve, informatieve en vormende activiteiten.

Om langer thuis wonen mogelijk te maken, biedt Lokaal Dienstencentrum De Koffiebranderij ook andere dienstverlening aan, o.a. warme maaltijden op weekdagen, de mogelijkheden om een douche te nemen in een aangepaste inloopdouche en vanaf november 2019 eveneens een medische voetverzorging voor onze vaste bezoekers.

Als fundamenten van ons lichaam verdienen de voeten veel aandacht. Omwille van onaangepast schoeisel, onvoldoende aandacht voor de teennagelverzorging en de voortdurende belasting van de voeten, maar ook door medische problemen (diabetes ….) hebben heel veel mensen nood aan een deskundige voetverzorging. Met de huidige vergrijzing van de bevolking wordt deze nood groter. Vanuit de opdracht van het Lokaal Dienstencentrum is zo’n aanbod noodzakelijk.

De gespecialiseerde voetverzorg(st)er (medische pedicure)  staat in voor de eerstelijns voetverzorging en maakt komaf met eelt, ingegroeide nagels, kalknagels en likdoorns..

Daarnaast bezit de voetverzorger over een ruime kennis van pathologie om bij medische problemen door te verwijzen naar een arts of podoloog.

Wie zoeken wij?

  • Een voetverzorger die wekelijks een ½ dag bij opstart en bij uitbreiding 1 dag per week op zelfstandige basis voetverzorging en pedicure aanbiedt aan het cliënteel van het Lokaal Dienstencentrum.
  • De kandidaat moet beschikken over:
    • 1) een diploma / opleidingsattest van gespecialiseerd voetverzorger, erkend door de Belgische Vereniging voor gespecialiseerde  Voetverzorgers (BVV).
    • 2) een bewijs dat hij/zij zich in orde gesteld heeft met alle wetgevingen en richtlijnen van toepassing op de uitoefening van een zelfstandige beroepsactiviteit. (bvb. verzekering ingeval hij/zij lichamelijke of materiële schade berokkent aan de cliënten of de installaties van het lokaal dienstencentrum.)
  • De kandidaat moet aantonen dat hij/zij gebruik maakt van zelf aangekochte kwaliteitsproducten om de voetverzorging in het lokaal dienstenscentrum  uit te voeren.

Doelpubliek:

  • 60 - plussers
  • Gebruikers van het Lokaal Dienstencentrum
  • Er wordt gewerkt op afspraak, deze afspraken worden gemaakt door medewerkers van het Lokaal Dienstencentrum

Kandidaat stellen:

Kandidaten bezorgen onderstaande documenten tegen 31 oktober 2019 aan het Lokaal Dienstencentrum De Koffiebranderij.

Dit via dienstencentrum@wetteren.be of Lokaal Dienstencentrum De Koffiebranderij (t.a.v. Griet Van Kerckhove), Molenstraat 50, 9230 Wetteren.

De vereiste documenten zijn:

1)  Motivatiebrief met vermelding dat u akkoord gaat met de modaliteiten

2)  CV waaruit relevante ervaringen, de huidige activiteiten,… blijken

3)  Gevraagde attesten en diploma’s

Meer informatie over o.a. de prijsstelling en selectie kan je verkrijgen via dienstencentrum@wetteren.be of 09/366 02 42 (t.a.v. Griet Van Kerckhove)

Contactinfo