Het aanmeldsysteem

Inschrijven voor het schooljaar 2023-2024

De aanmeldingsperiode voor het schooljaar 2023-2024 start op 28 februari 2023 (12 uur) en eindigt op 21 maart 2023 (19 uur).

Je kind is geboren in 2021en mag volgend schooljaar voor het eerst naar school?  Of je kind is al ingeschreven in een school, maar je kiest ervoor naar een andere school te gaan? Ook  kinderen met een broer of zus die al op school zit, moeten aangemeld worden. 

Twijfel je nog over je schoolkeuze? Hier vind je een overzicht van alle wetterse scholen.

Eerst aanmelden, dan inschrijven 

Wie moet aanmelden?

 • Alle kinderen geboren in 2021 (ook kinderen geboren in november en december 2020 die pas effectief starten met school na 1 september 2023). 

 • Kinderen die overstappen van de derde kleuterklas naar het eerste leerjaar, als de school waar je kind nu naartoe gaat geen afdeling lagere school heeft. Als de kleuterschool en de lagere school één school zijn, hoef je jouw kind niet opnieuw aan te melden.

 • Broers en zussen van kinderen die al naar school gaan en kinderen van personeel. Zij krijgen voorrang, maar moeten zich ook aanmelden in de voorziene aanmeldingsperiode. Doe je dat niet, dan vervalt je voorrang.

 • Kinderen die van school willen veranderen.

 Bereken hier de instapdatum van je kind. Als de instapdatum van je kind na 1 september 2023 valt, moet je nu aan te melden

Kinderen die al naar school gaan in de school van je keuze, moet je niet opnieuw aanmelden.

Meld je kind hier aan

Wanneer aanmelden?

Alle kinderen kunnen zich aanmelden van 28 februari 2023 (12 uur) tot en met 21 maart 2023 (19 uur). Het precieze moment van aanmelden maakt niet uit als het maar in die periode is. Wie zijn of haar kind niet aanmeldt, kan pas vanaf 23 mei 2023 op de school gaan inschrijven. Vermijd dat er geen plaats meer is in de school van je keuze en meld je kind aan. 

Je hebt geen computer of wil hulp bij het aanmelden?

Als je hulp nodig hebt om aan te melden, neem dan via e-mail of telefonisch contact op. Dit kan ook via Whatsapp.  

Voor ondersteuning of om een computer te gebruiken, kan je ook terecht bij: 

 • het CLB (enkel na afspraak)
  • Vrij CLB - Hoenderstraat 53, Wetteren - 09 365 22 21
  • CLB GO! - Grote markt 25, Dendermonde - 052 33 88 80
 • de bibliotheek van Wetteren tijdens de openingsuren
 • het Huis van het Kind Laarne-Wetteren-Wichelen (Scheldedreef 52, 9230 Wetteren)
  • na afspraak via 0474 56 67 18 
  • naarschool@huisvanhetkindlww.be

Plaats voor iedereen

Er is voor elk kind in Wetteren een plaats in een Wetterse school, maar niet altijd in de school die het dichtstbij is of in de school waar je kind het liefst naar toe zou gaan. 

Verslag voor toegang tot het buitengewoon onderwijs

Om je kind in te schrijven in een school voor buitengewoon onderwijs heb je een verslag van het CLB nodig dat toegang geeft tot het buitengewoon onderwijs. Daarin staat ook welk type het best aangewezen is voor jouw kind.

Als je wil inschrijven in het buitengewoon onderwijs doe je dat rechtstreeks op de school met het verslag. Je hoeft dus niet aan te melden. 

Kinderen met een verslag van het CLB dat toegang geeft tot het buitengewoon onderwijs kan je ook inschrijven in het gewone onderwijs, onder ontbindende voorwaarden. De school organiseert dan een overleg met het CLB, de ouders en de klassenraad over de redelijkheid van de aanpassingen die nodig zijn voor de leerling. Pas daarna beslist de school of ze de inschrijving kan realiseren.

Kinderen met een verslag van het CLB dat toegang geeft tot het buitengewoon onderwijs kunnen ook hier de vrije plaatsen in het gewone onderwijs bekijken. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met de school om in te schrijven.

 

Contactinfo