Muurisolatie

Isolatie

Zonder extra isolatiemateriaal in de muren zijn je buitenmuren onvoldoende geïsoleerd. Je woning verliest onnodig warmte en zo jaag je je energiefactuur omhoog. Je verlies stijgt trouwens met de oppervlakte van je buitenwanden.
Het aanbrengen van muurisolatie zorgt niet enkel voor een lagere energiefactuur, maar het verhoogt ook je wooncomfort. In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer blijft je huis koeler. Luchtdichte muren maken dat er minder tocht is en vermindert de stofcirculatie. Bovendien verbetert muurisolatie de akoestische isolatie van je woning.

Er zijn drie manieren om je buitenmuren te isoleren:

Bereken hier je terugverdientijd voor het na-isoleren van een bestaande spouwmuur.

Hier kan je een lijst downloaden van gecertificeerde aannemers voor binnenisolatie

Welke premies?

Netbeheerder Fluvius geeft premies voor buitenmuurisolatie of spouwmuurisolatie.

De gemeente Wetteren geeft, aanvullend bij de premie van de netbeheerder, een premie voor het plaatsen van buitenmuurisolatie of spouwmuurisolatie. Bekijk hier de voorwaarden.

Ga een stapje verder en isoleer niet enkel je muren.  Als in een bestaande woning of appartement na 1 januari 2017 binnen een periode van 5 jaar minstens drie van de zeven energiebesparende investeringen worden uitgevoerd (dak, vloer, muur, glas, zonneboiler, warmtepomp of ventilatie), kan een voucher of BENO-pass worden geactiveerd.  Hiermee maak je aanspraak op totaalrenovatiebonussen bovenop de individuele premies die voor deze investeringen al werden uitbetaald. Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Gevelisolatie kan in aanmerking komen voor de overkoepelende renovatiepremie als er ook structurele werken aan de gevel (nieuwe muren, aanbrengen van gevelbekleding, ...) worden uitgevoerd. Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Woon je in een huurwoning of ben je eigenaar van een huurwoning, dan komt jouw woning misschien in aanmerking voor een huur- en isolatiepremie. De huur- en isolatiepremie gaat uit van de Vlaamse overheid en netbeheerder Fluvius en wil kwetsbare huurders een duwtje in de rug geven. Als (ver)huurder hoef je niets te doen. Een projectpromotor begeleidt het hele traject. Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Laat je begeleiden door een BENOvatiecoach

Contactinfo