Mondmaskers voor elke Wetteraar

27
mei
2020

Lokaal Bestuur Wetteren startte 2 weekends geleden met de persoonlijke huis-aan-huis bedeling van de aangekochte mondmaskers. De inwoners van Westrem, Wetteren-Ten-Ede en het centrum (tussen Schelde en spoorweg, en van Beekstraat tot aan de grens met Jabeke) kwamen reeds aan de beurt.

Dit weekend bedelen we in alle overige wijken en deelgemeenten.

Onze bestelling kwam in drie delen aan. Afhankelijk daarvan werd er bedeeld aan de bevolking.

In het totaal worden er 26.500 mondmaskers en 132.500 filters bedeeld. Samen met de vrijwilligers zullen er in het totaal 13.500 pakketjes gemaakt worden.

Na de evaluatie van de vorige weekends waren er geen noemenswaardige opmerkingen, alles verliep vlot. Enkel het natellen van de mondmaskers en filters gebeurt niet meer standaard per adres; wel gebeurt een controle van het aantal gezinsleden dat op de enveloppe vermeld staat. Wie dat wil mag natuurlijk meteen de inhoud van de enveloppe controleren.

Gemeentepersoneel en vrijwilligers zullen herkenbaar zijn door een fluohesje en badge. Zij houden voldoende afstand. Zij zullen bij elk huis aanbellen, en net zoals pakjesbezorgers de envelop op de drempel leggen en achteruit stappen. We vragen om, waar mogelijk, er voor te zorgen dat er iemand thuis is om het pakketje in ontvangst te nemen.

Wij vragen aan iedereen ook uitdrukkelijk om afstand te houden. Als de bedelers in jouw straat langs komen, ga dan zelf niet naar hen toe. Zij komen naar ieders deur met respect voor de afstandsregels. Is er niemand thuis? Dan wordt de envelop bij een tweede bezoek opnieuw aangeboden. Wie na een tweede keer aanbellen niet opendoet, vindt normaal de enveloppe in de bus. Als de enveloppen niet in de brievenbus past, krijgen ze een briefje in de bus met meer informatie.

Wij willen alle Wetteraars eraan herinneren dat dit pakket met mondmaskers en filters gratis is en dat onze medewerkers niet binnenkomen in je huis. (Blijf alert voor andere personen die zogezegd in naam van de gemeente langskomen, geld vragen of binnen willen.) De wasbare filter zal je binnenkort in verschillende Wetterse handelszaken kunnen bijkopen.

Is er toch een probleem? Dan kan je mailen naar communicatie@wetteren.be. Vanaf maandag kan je bellen naar 09 369 00 50.

Heb je dringend een masker nodig, en is jouw straat nog niet aan de beurt? Neem dan contact op met het Sociaal Huis via info@sociaalhuis.wetteren.be of  09 365 73 73.

Bedankt aan alle vrijwilligers die zich kwamen aanbieden!
Voorlopig hebben we voldoende vrijwilligers.

Contactinfo

 • Gemeentehuis Wetteren

  Rode Heuvel 1
  9230 Wetteren

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 13:00 (Telefonisch: 09.00 - 13.00 en 14.00 - 16.00)
  • Morgen open van 09:00 tot 13:00, van 15:00 tot 20:00 (Telefonisch: 09.00 - 13.00 en 14.00 - 18.00)
  Alle informatie