Laatste nieuws

Extra terrasruimte horeca

Het bestuur heeft besloten om grotere terrassen toe te staan gedurende de hele zomerperiode tem de kermis in september. Er werd een mail verstuurd naar de horeca met de vraag of zij een ruimer terras wensen (indien de mogelijkheid daartoe is). Alle aanvragen die binnenkwamen worden nu zaak per zaak zo snel mogelijk bekeken. Wie geen mail ontving, gelieve dan zeker contact op te nemen via economie@wetteren.be 

Voor de Markt in het centrum heeft het gemeentebestuur een specifiek voorstel uitgewerkt.  Ruimere terrassen in combinatie met bijzondere verkeersmaatregelen maken een terrasje doen perfect mogelijk. Het doorgaand verkeer zal tijdelijk niet meer langs de Markt kunnen. Er is een omleiding via Achttien Augustuslaan – Warandelaan – Jan Broeckaertlaan – Stationsplein – Nieuwstraat. Parkeren op de Markt zal wel nog altijd kunnen op het binnenplein. De parking van de Markt blijft bereikbaar via de Florimond Leirensstraat en Wegvoeringstraat, uitrijden kan ook via de Kerkstraat. De buitenranden van de Markt worden ingenomen voor de extra terrassen. Deze speciale opstelling zal vanaf donderdagnamiddag 11 juni van start gaan.

Mogen genieten op een terras betekent ook meer leven in het centrum en de winkelstraten. Wij duimen voor meer bezoekers bij onze lokale handelaren. Tijdens de zomermaanden zal er op het Marktplein ook ruimte voor dynamische beleving zijn: meer planten en zitbanken, sport en spel, enkele optredens…

En wie een gratis parkeerplaats zoekt voor een bezoek aan het centrum rijdt naar Parking Scheldekaai. Daar kan je nog gratis parkeren tot en met septemberkermis. 

 Enquête impact Covid-19 crisis op e-commerce:

Met deze enquête wil de UAntwerpen de impact van de coronacrisis op jullie sector in kaart brengen. Door op het einde je e-mailadres in te vullen wordt je op de hoogte gehouden over hoe jouw collega's het aanpakken. Bovendien help je de steden en gemeenten om de impact van de crisis op de middenstand correct te meten en de maatregelen daarop af te stemmen.

Veilig aan het werk tijdens de coronacrisis: generieke gids en sectorgidsen:

Om de ondernemingen bij te staan bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten hebben de sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de Beleidscel van de Minister van Werk en experten van de FOD Werkgelegenheid in overleg een generieke gids (PDF, 6.15 MB) uitgewerkt.

Deze gids reikt een kader met maatregelen aan die op maat kunnen worden ingekleurd door de sectoren en door elke werkgever, om er voor te zorgen dat activiteiten opnieuw kunnen worden opgestart in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden.

Voor meer info, klik door op deze pagina.

Solden 2020:

De zomersolden worden uitgesteld tot 1 augustus, de sperperiode valt dan in juli.

Contactinfo

 • Gemeentehuis Wetteren

  Rode Heuvel 1
  9230 Wetteren

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 13:00 (Telefonisch: 09.00 - 13.00 en 14.00 - 16.00)
  • Morgen open van 09:00 tot 13:00, van 15:00 tot 20:00 (Telefonisch: 09.00 - 13.00 en 14.00 - 18.00)
  Alle informatie