Hulp bij belastingaangifte

Maak een afspraak

 Wanneer moet ik de aangifte indienen?

Je kan vanaf mei 2022 jouw belastingsaangifte indienen.

Indien je zelf een aangifte indient, heb je hiervoor tijd tot 30 juni (indien u de aangifte op papier inzendt) of 15 juli (indien je tax-on-web gebruikt).

Indien jouw accountant of belastingsadviseur de aangifte indient, heeft hij of zij tijd tot en met 30 september 2022. Indien hij of zij wijzigingen wilt indienen of een voorstel van vereenvoudigde aangifte, dient hij dit wel te doen voor 15 juli 2022.

Wat als ik hulp nodig heb?

Via het nummer 02 575 56 66 kun je een afspraak maken bij de FOD Financiën om, samen met jou, jouw aangifte in te vullen. Deze afspraak kan zowel telefonisch als op één van de kantoren.

In uitzonderlijke gevallen kunt u ook terecht op de zitdag die in Wetteren wordt georganiseerd. 

Voorwaarden

Iedereen die belastingsplichtig is, kan hulp krijgen bij het invullen van zijn of haar belastingsaangifte. Je kan je aangifte indienen, ook al heb je jouw aangifteformulier nog niet via de post ontvangen.

Procedure

Je kunt een afspraak maken rechtstreeks met de FOD Financiën via het nummer 02 575 56 66 of de website van FOD Financiën.

In uitzonderlijke gevallen kunt u ook een afspraak maken voor de zitdag in Wetteren, op dinsdag 21 juni 2022. U kunt een afspraak maken via:

  • de knop 'maak een afspraak' op deze pagina
  • het telefoonnummer van de gemeente: 09 369 00 50

Eén afspraak geldt voor één aangifteformulier. Wil je hulp bij meerdere aangiftes? Maak dan meerdere afspraken.

Op het bevestigde tijdstip kom je dan langs in het nieuwe gemeentehuis (Rode Heuvel 1, 9230 Wetteren) en meld je je aan bij de aanmeldkiosk. Een medewerker zal jou oproepen als het jouw beurt is.

Kom zeker op tijd! Ben je verhinderd? Verwittig ons dan zo snel mogelijk via het algemene nummer 09 369 00 50.

Opgelet! Het aantal plaatsen is beperkt. Maak enkel een afspraak voor de zitdag indien dit echt noodzakelijk is. Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen? Dan hoef je in de meeste gevallen niets te doen.

Meebrengen

  • jouw identiteitskaart (met PIN -en PUK-code)
  • relevante documenten en attesten

Kom je voor iemand anders? Breng dan ook

  • een kopie van zijn/haar identiteitskaart
  • een volmacht.

Bedrag

Deze dienst is gratis.

Regelgeving

 Meer informatie? Hulp nodig?

Maak een afspraak

Contactinfo