Horeca krijgt opnieuw grote terrassen

29
apr
2021

Net als vorige zomer heeft het bestuur beslist om de horeca extra terrasruimte te laten innemen. Heel wat zaken hebben daar vorig jaar gebruik van gemaakt, maar nu vanaf zaterdag 8 mei voorlopig enkel de terrassen open kunnen, zijn er nog extra aanvragen binnengekomen. Elke aanvraag werd grondig bekeken naar haalbaarheid én veiligheid en nadien werd de beste locatie voor dát terras bepaald. Sommige cafés hebben echter heel weinig tot geen mogelijkheden en zullen tijdelijk wel enkele tafels op het trottoir kunnen plaatsen, omdat een extra ruimte op de rijbaan te gevaarlijk is.

 

Een 35-tal horecazaken, verspreid over Wetteren, zullen wél een ruimte kunnen innemen op de rijbaan of parkeerstroken. Tijdelijke verkeerswijzigingen zijn er voorlopig enkel in de Snoeken, Kruisbergstraat en op de Markt tussen de bibliotheek en Gianni Borretti. De Kerkstraat blijft sowieso toegankelijk voor doorgaand verkeer. Alle bewoners ontvangen vandaag een brief met meer info.Eerder werd beslist dat ook dit jaar de terrasbelasting wordt kwijtgescholden en het terras gratis is.

Wij willen onze horeca alle kansen geven en duimen voor snelle versoepelingen en niet teveel regen, zodat ieder de sluitingsperiode snel kan vergeten en een mooie zomer tegemoet gaat. We roepen alle inwoners dan ook op om onze horeca te steunen, uiteraard volgens de verplichte maatregelen.

Horecazaken die toch nog interesse zouden hebben in extra ruimte op openbaar domein, kunnen steeds contact opnemen via economie@wetteren.be

Contactinfo