Heropstart markten

27
mei
2020

Vanaf nu gaan de donderdagsmarkt en zondagsmarkt terug door.
Dit zal uiteraard nog niet meteen in de gewoonlijke vorm zijn.
Er worden tal van maatregelen genomen om dit op een veilige en correcte manier te laten plaatsvinden.

Bij beide markten hou je aan volgende regels:

- bij het betreden van het marktplein ontsmet je handen aan de ingang

- respecteer de looproute en volg de pijlen

- hou veilige afstand van 1.5 meter

- raak alleen goederen aan dat je gaat kopen

- volg de richtlijnen op van de handelaars en gemeentepersoneel 

- beperk uw bezoek in tijd

Donderdagsmarkt

De donderdagsmarkt zal doorgaan op de Markt, maar het aanbod is herschikt tot 43 kramen. We moeten onder de richtlijn van 50 kramen blijven. Dit betekent dat een aantal kramen niet wekelijks op de markt zullen terug te vinden zijn. Het gaat vooral om kramen met dames- en herentextiel. Er zijn 3 in- en uitgangen: Florimond Leirenstraat, Molenstraat en Rode Heuvel. De toegangswegen tot het marktplein Kerkstraat t.h.v. oud gemeentehuis, Marktdreef en nog niet afgewerkte weg Rode Heuvel (kant Marktdreef) zijn afgesloten omdat het aantal bezoekers op de markt moet geteld worden. Er is geen doorgang van fietsers op de Markt tijdens de donderdagsmarkt, er wordt een omleiding voorzien via Scheldedreef. Kom je toch met de fiets dan is er een fietsstalplaats voorzien aan het gemeentehuis Rode Heuvel en Molenstraat t.h.v. CC NOVA.

Bezoekers van de markt zullen ook een bepaald parcours moeten volgen. Dit parcours zal aangeduid worden met krijtverf op de grond. Het is aanbevolen om met een mondmasker de markt te bezoeken. Er mag geen consumptie van eten of drinken gebeuren op de Markt

Zondagsmarkt

De zondagsmarkt zal doorgaan op de benedenparking aan het station. Het volledige aanbod aan kramen zal aanwezig zijn, want hier zitten we onder de norm van 50 kramen. De in- en uitgang zal gebeuren aan de stationsparking met de NMBS en aan de doorgang naar het Felix Beernaertsplein. De doorgang naast het restaurant Marathon en de doorgang naast de provinciale school zal afgesloten worden. Deze maatregelen moeten ook toelaten dat het aantal bezoekers kan gecontroleerd worden. Bezoekers zullen ook hier een bepaald parcours moeten volgen, dat met krijtverf op de grond zal aangeduid worden. Ook hier is het aanbevolen om een mondmasker te dragen bij een bezoek aan de markt. Klik hier voor het opstellingsplan.

Contactinfo

 • Gemeentehuis Wetteren

  Rode Heuvel 1
  9230 Wetteren

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 13:00 (Telefonisch: 09.00 - 13.00 en 14.00 - 16.00)
  • Morgen open van 09:00 tot 13:00, van 15:00 tot 20:00 (Telefonisch: 09.00 - 13.00 en 14.00 - 18.00)
  Alle informatie