Herkansing voor wie niet gevaccineerd is

7
jul
2021

Bijna iedereen in Vlaanderen heeft ondertussen een uitnodiging voor vaccinatie gekregen. De meeste mensen gingen daarop in en zijn al een keer of zelfs volledig gevaccineerd. De laatste groep jongeren mag de komende weken nog een uitnodiging verwachten.

Wie de eerste keer niet inging op de uitnodiging, krijgt nu een tweede kans. Er zijn twee opties.

QVAX

Je liet je uitnodiging gewoon vervallen, maar weigerde niet expliciet. 

Dan kan je je gewoon registreren via QVAX. Bekijk je beschikbaarheden en vul ze goed aan. Hoe meer je beschikbaar bent, hoe groter je kans. 

Je weigerde je uitnodiging

Dan moet je de weigering eerst intrekken. Zo activeer je opnieuw je vaccinatiecode. Maak daarvoor een profiel aan in QVAX. Je krijgt een boodschap dat je code gedeactiveerd is en dat je die opnieuw kan activeren. Dat moet je zelf doen via QVAX. Het callcenter kan je niet helpen.  

Weet je niet meer of je geweigerd hebt of niet? Dat kan je nakijken door je in QVAX aan te melden. Ook in myhealthviewer kan je kijken of de status van je vaccinatiecode op ‘gedeactiveerd’ staat. 

In QVAX houden we een volgorde aan. Wie nog wacht op een eerste prik in QVAX, krijgt voorrang.

Post

Iedereen die niet is ingegaan op de uitnodiging tot vaccinatie, krijgt een tweede uitnodiging per post (tenzij je intussen via QVAX gevaccineerd bent).

Heb je het vaccin geweigerd? Trek je weigering dan eerst terug in via QVAX. Dan krijg je ook opnieuw een uitnodiging via de post. 

De tweede uitnodigingen per post worden verstuurd als iedereen boven de 16 jaar een eerste uitnodiging gekregen heeft. 

Enkel tweede dosis gemist? 

Bel naar het callcenter. Zij noteren jouw vraag en contacteren je opnieuw als er een mogelijkheid is om jouw tweede afspraak opnieuw in te plannen. 

Contactinfo