Herinrichting site naast Sint-Gertrudiskerk - in uitvoering

Maak een afspraak

De site links van de Sint-Gertrudiskerk is momenteel een werfzone. Gebouw "De Vos", waar vroeger het Infopunt voor Toerisme gevestigd was, werd gesloopt in oktober 2018. Dit was fase 1 van het project. Fase 2 bestaat uit de herinrichting van de site.

Het doel van de herinrichting van deze site is om een aangename groene ontmoetingsplaats te creëren vlakbij het marktplein waarbij het contact met het nieuwe Rode Heuvelplein wordt verhoogd. Ook zal de nieuwe toegangsweg van de markt naar Rode Heuvel (rechts van de kerk) doorgetrokken worden langs de linkerzijde van de kerk.

Hier kan u toekomstbeelden bekijken van de te realiseren herinrichting: zicht op WAS, zicht op de Markt.

Na een oproep door de Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw voor het indienen van onthardingsprojecten werd dit project geselecteerd (uit meer dan 300 inzendingen) waardoor dit project kans maakt op een subsidie van € 250.000.

Procedure

Het aanbestedingsdossier voor de herinrichting van de site werd goedgekeurd door de gemeenteraad eind 2018. Het dossier kan binnenkort gepubliceerd worden, waarna aannemers kunnen inschrijven om deze opdracht uit te voeren. Na een grondige onderzoek van de offertes wordt een aannemer gekozen en kan overgegaan worden tot uitvoering van de werken.

Een concrete timing voor de uitvoering is momenteel nog niet gekend, maar vermoedelijk kunnen de werken nog in 2019 starten.

Maak een afspraak

Contactinfo