Heraanleg fietspaden Kwatrechtsteenweg en Wegvoeringstraat/Dendermondesteenweg

28
jul
2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 1 augustus met de aanleg van een fietspad aan beide kanten van de Wegvoeringstraat en de Dendermondesteenweg, tussen Wetteren en Schellebelle. Een week later, op 8 augustus, leggen ze ook de fietspaden aan de Kwatrechtsteenweg opnieuw aan. Dat doen ze bewust in een autoluwe periode. Het is de bedoeling dat de fietspaden klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar. 

Wegvoeringstraat en Dendermondesteenweg

De aannemer vervangt de fietspaden in klinkers langs beide zijden van de gewestweg (N416) vanaf de Achttien Augustusstraat tot aan het kruispunt met de Veldwegel en de Molenweg in Wetteren. Over een afstand van ruim 1 km komen er nieuwe, comfortabele fietspaden in asfalt. De werken zullen ongeveer 4 weken duren.

  • Fietsers kunnen altijd langs de werfzone rijden en maken gebruik van het fietspad waar niet gewerkt wordt. Dat fietspad is dan tijdelijk dubbele richting.
  • Voor auto's komt er eenrichtingsverkeer richting Wetteren. Gemotoriseerd verkeer richting Schellebelle rijdt om via de Achttien Augustuslaan, de Warandelaan, de Acaciastraat, de Zuidlaan, de Serskampsteenweg, de Wetterensteenweg, de Nieuwstraat en de Stationsstraat. 
  • Bussen 27 en 28 volgen ook de omleiding. Daardoor zijn deze haltes niet bereikbaar: Wetteren Buyssestraat (vervanghalte) Zwemkom – Kerkhof – Achttien Augustuslaan – Ziekenhuis – Warande – Dendermondestnwg- Schellebelle Ertbrugstraat -  Schellebelle dorp ( vervanghalte). 

Meer info en een kaartje met de omleiding vind je op de website van Agentschap Wegen en Verkeer. 

Kwatrechtsteenweg

De aannemer vervangt de betonnen fietspaden en de fietspaden in klinkers langs beide zijden van de weg vanaf het kruispunt met de Noordlaan/Kwatrechtsteenweg tot voor het kruispunt met de Brusselsesteenweg. Over een afstand van bijna anderhalve kilometer komen er nieuwe comfortabele fietspaden in asfalt. 

  • Fietsers kunnen altijd langs de werfzone rijden en maken gebruik van het fietspad waar niet gewerkt wordt. Dat fietspad is dan tijdelijk dubbele richting.
  • Er geldt eenrichtingsverkeer van Wetteren richting Brusselsesteenweg. Autoverkeer richting Wetteren centrum volgt een omleiding via de Brusselsesteenweg, de Zuidlaan, de Wetterstraat en de Kwatrechtsteenweg.Zwaar vervoer wordt omgeleid via de Brusselsesteenweg, de Zuidlaan, de Acaciastraat, de Jan Broeckaertlaan, het Stationsplein en het Felix Beernaertsplein. 
  • De Kwatrechtsteenweg ter hoogte van de school Sint-Lodewijk blijft open in de beide richtingen.

Meer info en een kaartje met de omleiding vind je op de website van Agentschap Wegen en Verkeer. 

Contactinfo