Groot Reuzenfeest

7
jun
2022

Wist je dat 2022 een bijzonder jaar is voor onze Wetterse reuzen? We vieren hun vierhonderdste verjaardag! Daarmee zijn ze bij de oudste reuzen van het land. En... hebben we een hele goede reden voor een fantastisch feest mét spektakel op de Markt! 

Groot Reuzenfeest op zaterdag 15 oktober 2022

Zaterdag 15 oktober 2022 organiseren we het Groot Reuzenfeest op de Markt met in de namiddag animatie voor jong en oud en vanaf 19 uur een bijzondere spektakel over Wetterse reuzen met acteurs en figuranten uit onze gemeente. Ze brengen de reuzenlegende: Reus en Reuzin ontmoeten elkaar en worden op slag verliefd. Op een mooie dag bevalt Reuzin van een prachtig reuzenkind. Samen brengen ze vijf gelukkige jaren door tot het noodlot toeslaat ... Ontdek en beleef het verhaal op 15 oktober. Na het spektakel kan je verder genieten van optredens en feest op de Markt.

Wie wordt het reuzenkind?

Een Wetters kind zal de rol van het reuzenkind vertolken. Elk Wetters kind tussen 6 en 12 jaar maakt kans om geselecteerd te worden. 

Reuzendragerwedstrijd

Wil en kan je mee de reuzen dragen? Een hele eer om dat te mogen doen! Binnenkort meer over deze spannende wedstrijd.

Tentoonstelling

Ken je de geschiedenis van onze reuzen? Hoe ontstond de traditie van de ommegang op Wetteren kermis? Wat is het verhaal achter de vele reuzen die onze gemeente rijk is? Wie houdt de reuzen in eer? Je komt het allemaal te weten dankzij de tentoonstelling tijdens Wetteren Kermis 2022.

Contactinfo