Groepsaankoop groene stroom en aardgas

Samen staan we sterker: dat is het principe achter groepsaankopen. Voor de groepsaankoop "groene stroom en aardgas" doet de provincie Oost-Vlaanderen een offerteoproep bij verschillende energieleveranciers.
De leverancier die de beste voorwaarden biedt, haalt de offerte en dus ook de klanten binnen. Deelnemen aan een groepsaankoop verlost u van de rompslomp van een overstap want dat wordt voor u geregeld. Zo haalt u zonder veel moeite een voordelig groen contract binnen en u draagt een steentje bij aan een beter klimaat.

De energieveiling van de 10de editie vond plaats op 2 februari 2021. De Vlaamse Energieleverancier bood de beste prijs voor de combicontracten (gas en elektriciteit). Gezinnen besparen met dit aanbod gemiddeld 483,73 euro. 
Voor alleen elektriciteit bespaar je bij winnaar Lampiris gemiddeld 281,70 euro.

Voorwaarden

Ook bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik (tot 50.000 kWh elektriciteit en tot 100.000 kWh aardgas) kunnen zich online inschrijven.

Procedure

Schreef u online in?
Dan mag u ten laatste op 17 maart uw persoonlijk aanbod verwachten via mail. U kan online aanvaarden t.e.m. 30 april.

 
Schreef u telefonisch in via de infolijn?
Dan krijgt u uw aanbod per brief.
Dit jaar is er wegens geldende coronamaatregelen geen gemeenteloket. U kan t.e.m. 30 april wel telefonisch terecht bij de infolijn om uw overstap in orde te brengen. Hou uw brief, laatste eindafrekening en bankrekeningnummer bij de hand.
 
Let op: wie vorig jaar ook meedeed en klant werd bij de Vlaamse Energieleverancier moet dit jaar opnieuw "de overstap" maken naar het nieuwe groenestroomcontract. 
 
Was u nog niet ingeschreven?
Dan kan dat nog t.e.m. 30 april hier of telefonisch via de infolijn.
 
Meer informatie

www.oost-vlaanderen.be/groenestroom

gratis infolijn 0800 60 601 (werkdagen van 9 tot 20 uur)

groenestroom@oost-vlaanderen.be

Bedrag

Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Uitzonderingen

Zelfstandigen en bedrijven met een verbruik boven 50.000 kWh en boven 100.000 kWh aardgas kunnen niet deelnemen.

Contactinfo