Ga je met vakantie? Vraag gratis afwezigheidstoezicht aan!

4
jul
2019

Wist je dat je bij je lokale politiekantoor gratis afwezigheidstoezicht kan aanvragen als je met vakantie gaat? Dat kan ook via de app van "De Politie" of Police-on-web. De politie komt dan op onregelmatige tijdstippen langs, controleert of al je deuren en ramen afgesloten zijn en let op mogelijke sporen van inbraak.

Meld wel de periode van afwezigheid minstens 7 dagen op voorhand. Zorg voor een contactpersoon die de politie eventueel kan bereiken tijdens jouw afwezigheid.

Sociale controle is niet te vervangen door politietoezicht! Vraag ook aan je buren, familie en/of vrienden om je woning in de gaten houden.

Neem zelf eenvoudige maatregelen die het verschil kunnen maken:

-       Sluit deuren en vergrendel ramen (ook op de eerste verdieping), garagepoorten en keldergaten.

-       Laat geen voorwerpen achter in je tuin, zodat gereedschap geen inbreekmateriaal wordt.

-       Berg juwelen, geld en waardepapieren op in een kluis of in de bank en leg  aantrekkelijke en makkelijk mee te nemen voorwerpen zoals laptops, camera's enz. uit het zicht.

-       Leg geen sleutel onder de deurmat of in een bloempot.

-       Vraag aan een buur of andere vertrouwenspersoon om je brievenbus dagelijks leeg te maken, de rolluiken op en neer te laten, af en toe het licht te laten branden ’s avonds of hun wagen te parkeren op je oprit. Zo lijkt het dat er iemand thuis is en dat schrikt potentiële inbrekers af.

-       Laat zeker geen afwezigheidsbericht achter op de deur, op het antwoordapparaat of op sociale media zoals Facebook.

-       Je kan sociale controle vergemakkelijken door de haag en planten laag te houden en 's nachts een goede schrikverlichting te voorzien rond je woning.

-       Registreer, markeer en fotografeer al je waardevolle voorwerpen.

-       Zijn inbrekers, ondanks alle voorzorgen, er toch in geslaagd je woning te betreden, raak dan niets aan en verwittig zo snel mogelijk de lokale politie.

Bij verdachte toestanden, bel altijd 101!

Contactinfo

 • Gemeentehuis Wetteren

  Rode Heuvel 1
  9230 Wetteren

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 13:00, van 14:00 tot 16:00 (Telefonisch bereikbaar van 9 tot 13 uur en van 14 tot 16 uur)
  • Morgen open van 09:00 tot 13:00 (Telefonisch bereikbaar van 9 tot 13 uur en van 14 tot 16 uur)
  Alle informatie