Een aantrekkelijk centrum voor bewoners en bezoekers

29
apr
2021

Wetteren heeft jouw hulp nodig! De komende jaren staan we voor grote uitdagingen. Het aantal inwoners (en woningen) in onze gemeente neemt verder toe, maar de laatste maanden bleek ook hoe belangrijk het is om in de natuur te kunnen zijn. We houden van het gemak van online aankopen, maar tegelijkertijd willen we ook meer lokaal gaan kopen, wonen, werken, winkelen, ontspanning… Al deze zaken moeten we realiseren in de beperkte ruimte die er is.

Om deze uitdagingen beter het hoofd te kunnen bieden, maken we werk van een centrumvisie of leefkwaliteitsplan. In deze visie-oefening onderzoeken we hoe we wonen, winkelen en groene plekken beter kunnen combineren. Ook de kwaliteitsvolle inrichting van het openbaar domein en hoe we ons verplaatsen naar het centrum wordt meegenomen.

We maken dit plan niet alleen! We doen hiervoor beroep op het studiebureau Omgeving, de provincie Oost-Vlaanderen, een aantal Wetterse inwoners die expert zijn in een bepaald vakgebied, en op jou!

Tot … mei kunnen alle inwoners en bezoekers van Wetteren een korte digitale enquête invullen waaruit wij willen leren hoe het centrum er volgens jou moet uitzien en hoe je je verplaatst in en naar het centrum.

De enquête kan je invullen door te surfen naar www.wetteren.be/gewoontebreker of door de QR-code te scannen.

 

Contactinfo