Dakisolatie

Isolatie

Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. Zowel bij nieuwbouw als bij een  bestaande woningen is dit de allerbelangrijkste stap naar een lage energiefactuur. Sinds 1 januari 2015 is er de Vlaamse dakisolatienorm. De minimumnorm voor dakisolatie is een R-waarde 0,75 m² K/W. Dit stemt overeen met een laag specifiek isolerend materiaal van 3 tot 4 cm (afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt). Een isolatiedikte van 15 cm wordt warm aanbevolen. Meer is uiteraard ook goed!

Heb je een hellend dak of een plat dak? Bekijk hier welke maatregelen geschikt zijn voor jouw woning.

Welke premies?

Netbeheerder Fluvius geeft premies voor dak- of zoldervloerisolatie voor woningeigenaars die zelf hun dak willen isoleren en eigenaars die de isolatiewerken laten uitvoeren door een aannemer. Bekijk hier de volledige voorwaarden of raadpleeg het formulier van de netbeheerder.

Ga een stapje verder en isoleer niet enkel je dak.  Als je in een bestaande woning of appartement na 1 januari 2017 binnen een periode van 5 jaar minstens drie van de zeven energiebesparende investeringen laat uitvoeren (dak, vloer, muur, glas, zonneboiler, warmtepomp of ventilatie), kan je een voucher of BENO-pass gebruiken. Hiermee kan je aanspraak maken op totaalrenovatiebonussen bovenop de individuele premies die voor deze investeringen al werden uitbetaald. Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Dakisolatie en zoldervloerisolatie kunnen ook in aanmerking komen voor de overkoepelende renovatiepremie als structurele werken aan de dakstructuur (opbouw of vervanging) worden uitgevoerd. Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Woon je in een huurwoning of ben je eigenaar van een huurwoning, dan komt jouw woning misschien in aanmerking voor een huur- en isolatiepremie. De huur- en isolatiepremie gaat uit van de Vlaamse overheid en netbeheerder Fluvius en wil kwetsbare huurders een duwtje in de rug geven. Als (ver)huurder hoef je niets te doen. Een projectpromotor begeleidt het hele traject.  Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Laat je begeleiden door een BENOvatiecoach

Contactinfo