Coronavirus

Vanaf maandag 12 september kan je opnieuw een vaccinatie tegen corona krijgen in onze gemeente. Alle inwoners krijgen een uitnodiging voor een extra boosterprik. 

Waarom een boosterprik?

Sinds de start van de pandemie zijn er altijd sterke heropflakkeringen in het najaar. Ook deze herfst- en wintermaanden verwachten we dus opnieuw periodes met veel coronabesmettingen. De huidige vaccins beschermen uitstekend tegen zware ziekte en ziekenhuisopname. Net daarom is een extra vaccin supernuttig!

Wanneer?

De 65-plussers, mensen met een verzwakte immuniteit en zorgverleners ontvangen als eerste hun uitnodiging. Daarna
wordt van oud naar jong uitgenodigd tot en met 18 jaar. Voor 1 november krijgt iedereen de kans om zich te laten vaccineren.

Waar?

Wetteraars kunnen vanaf 12 september terecht in CVO Groeipunt, Nieuwstraat 11. Ook de inwoners van Laarne, Lochristi, Wachtebeke, Wichelen, Melle, Merelbeke en Destelbergen krijgen hun vaccin in onze gemeente.

Welke vaccins?

De vaccinatie in de herfst gebeurt met een mRNA-vaccin van Pfizer of Moderna. Dat vaccin biedt een hoge bescherming tegen alle coronavarianten die we momenteel kennen. Het is ook aangepast om nog beter te beschermen tegen omikron, de variant die nu het meest verspreid is in ons land. 

Vragen?

Meer informatie vind je op de website van eerstelijnszone Scheldekracht. Het callcenter kan je bereiken op het nummer 09 396 68 08.