Big Bag voor afgevallen bladeren

14
okt
2020

Big bag voor afgevallen bladeren en vruchten

Bladeren en vruchten van bomen op openbaar domein kunnen ook in particuliere tuinen terecht komen. In het verleden werden bladkorven geplaatst, die spijtig genoeg vaak als opslagplaats voor sluikstort werden gebruikt. Daarom werd het gebruik van big bags ingevoerd.

Wanneer heb je mogelijk recht op een big bag?

Je kunt een big bag aanvragen indien je belangrijke hinder hebt van bladeren en vruchten afkomstig van bomen op het openbaar domein. We beschouwen dat je mogelijks aanzienlijke hinder hebt als je binnen een straal van 50 m van een boom woont die zich op openbaar domein bevindt. De verantwoordelijke van de groendienst bekijkt elke aanvraag afzonderlijk en beslist of er al dan niet een big bag kan geplaatst worden.

Waar wordt de big bag geplaatst?

Indien je recht hebt op een big bag, kan je deze komen afhalen in de Peperstraat 3. De big bag moet bereikbaar zijn met een vrachtwagen met laadkraan. Een volle big bag wordt door onze diensten omgewisseld voor een leeg exemplaar na verwittiging.

Waarvoor mag je de big bag gebruiken?

De big bag dient enkel om bladeren en vruchten in te doen die afkomstig zijn van bomen op openbaar domein. Andere bladeren, gazonmaaisel, snoeihout, GFT-afval, enz. mogen niet in de big bag. Indien er ander afval in de big bag wordt gedaan dan wat toegelaten is, wordt de big bag verwijderd.

Wie mag er de big bag op jouw eigendom gebruiken?

Buren links en rechts en overburen mogen ook gebruik maken van de big bag, voor zover het uiteraard om afval van bomen op openbaar domein gaat.

Wat als de big bag vol zit?

Bel tijdens de openingsuren naar 09 366 15 04 of mail (ook voor meer info) naar magazijn@wetteren.be. Verwittigen dient te gebeuren voor dinsdag 16 uur, de big bag wordt dan in diezelfde week op donderdag opgehaald. 

OPENINGSUREN MAGAZIJN PEPERSTRAAT:
MA/DI/DO: 09 - 12 u
WOE:         09 - 12 u en 13 - 16 u
VR:            09 - 12 u

De laatste ophaling gebeurt eind december!

Contactinfo