Beglazing

Beglazing

Er komt een dubbelglasverplichting vanaf 2020. Je kan het zelfs meteen nog beter doen en je beglazing vervangen door hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas isoleert drie keer beter dan dubbel glas en vijf keer beter dan enkel glas. Je merkt het meteen aan de warmte in je huis en aan de enorme besparing op je energiefactuur.

Energieverlies hangt niet enkel af van de beglazing, maar ook van de isolerende eigenschappen van het buitenschrijnwerk (raamprofiel). Kijk hier voor meer informatie over de isolerende eigenschappen (u-waarden) van je schrijnwerk.

Op zoek naar een energiebewuste aannemer of vakman, neem dan hier zeker een kijkje.

Welke premies?

Netbeheerder Fluvius geeft premies voor de installatie van hoogrendementsglas. Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Voor de volledige of gedeeltelijke vernieuwing van het buitenschrijnwerk - vervanging en/of plaatsing van ramen en buitendeuren (opgelet: niet enkel vervanging van de beglazing) - kan je in aanmerking komen voor de overkoepelende renovatiepremie. Samen met deze werken komt ook de plaatsing van rolluiken en de afwerking langs binnen- en buitenkant in aanmerking. Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Ga een stapje verder en vervang niet enkel je beglazing. Als er in een bestaande woning of appartement, na 1 januari 2017 binnen een periode van 5 jaar minstens drie van de zeven energiebesparende investeringen worden uitgevoerd (dak, vloer, muur, glas, zonneboiler, warmtepomp of ventilatie), kan een voucher of BENO-pass worden geactiveerd. Hiermee maak je aanspraak op totaalrenovatiebonussen bovenop de individuele premies die voor deze investeringen al werden uitbetaald. Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Woon je in een huurwoning of ben je eigenaar van een huurwoning, dan komt jouw woning misschien in aanmerking voor een huur- en isolatiepremie.
De huur- en isolatiepremie gaat uit van de Vlaamse overheid en netbeheerder Fluvius en wil kwetsbare huurders een duwtje in de rug geven. Als (ver)huurder hoef je niets te doen. Een projectpromotor begeleidt het hele traject. Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Laat je begeleiden door een BENOvatiecoach

Contactinfo